İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Erciş ve Muş'un Bulanık belediyelerinde çalışmalar hız kazandı.

 

Erciş'te Belediye Başkanı Diba Keskin'in yerine göreve getirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, yaptığı açıklamada, 11 Eylül'de göreve başladıktan sonra dört koldan çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. İlçede plansızlık ve koordinasyonsuzluk nedeniyle sokak ve caddelerde bugüne kadar hiçbir çalışma yürütülmediğini ve sokakların yürünemez halde olduğunu ifade eden Yaşar, bu konuda vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını kaydetti.

 

"VATANDAŞIMIZI BU EZİYETTEN KURTARACAĞIZ"

Yaşar, ilk olarak ilçenin ana sorunlarına eğilmeyi düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu: "İlçede 8 otopark yapmak için çalışıyoruz. Bunlardan 4'ünü tamamladık. Diğerlerinin yapımı devam ediyor. Bunları vatandaşın hizmetine sunarak şehir merkezindeki trafik sorununu rahatlattık. İlçedeki su sorununu daha önce tespit etmiştik ve bu sorunu gidermenin yollarını arıyoruz. Bu konu esas olarak Van Büyükşehir Belediyesinin görev alanına giriyor. Dolayısıyla hem hukuki problem var hem de hizmet götürme anlamında sorun yaşıyoruz. Ancak hukuki olarak Van Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçerek vatandaşlarımızı bu eziyetten kurtaracağız. Yapmayacaklarsa biz bir şekilde yapmanın yollarını buluruz."

 

YAŞAR: 10 PROJEMİZ VAR

Geçmiş yılların aksine çok daha iyi projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Yaşar, ekim ayı sonunda 2017 yılı vizyonuyla ilgili geniş bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini kaydetti. Yaşar, ilçedeki vatandaşlar için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını dile getirerek, "Gelecekle ilgili 10 projemiz var. Bu projeleri daha anlaşılır bir hale getirerek ekim ayı sonu itibarıyla kaynağını da belirtmek şartıyla güzel bir tanıtım toplantısı yapacağız." diye konuştu.

 

 "TEMİZLİK SORUNUNU GİDERDİK"

İçişleri Bakanlığı tarafından Muş'un Bulanık Belediye Başkanı Figen Yaşar'ın yerine görevlendirilen Kaymakam Ömer Şahin de ilçeyi bir yıl içerisinde şantiyeye çevireceklerini söyledi. İlçedeki içme suyu şebekesi ve kanalizasyon sistemini tamamen yenileyeceklerini belirten Şahin, göreve geldikleri ilk günlerde belediye hizmet binasında çalışma başlattıklarını ve hizmet binasını boyadıklarını kaydetti.

Şahin, ilçe genelinde mevcut temizlik sorununu giderdiklerini ve temizlik çalışanlarının daha etkin çalışmasını sağlandıklarını anlatarak, şöyle konuştu: "Vatandaşların dilek ve şikayetlerini bildirmek üzere farklı noktalara şikayet kutuları bıraktık. Trafik işaretleri koyarak trafik düzenini sağlanmaya çalıştık. Belediyenin diğer birimlerince yapmaları gereken işlerin daha etkin yapılmasını sağlandık. Belediye hizmet binasının güvenliği için güvenlik sistemi kurduk. İlçeye daha önce belli aralıklarla verilen suyun daha düzenli halde verilmesini sağladık." Şahin, yapılacak yeni kanalizasyon sisteminin ilçe için "ömürlük" olacağını ifade etti.

 

"KANALİZASYON PROJESİ BİR YILDA TAMAMLANACAK"

Kanalizasyon projesini bir yıl içerisinde tamamlayıp halkın hizmetine sunmayı planladıklarını vurgulayan Şahin, şunları söyledi: "İlçemizde yatırıma engel hiçbir sorun kalmayacak. İçme suyu ihalesi bitti, inşallah yakında ihaleye çıkacağız. Saniyede 100 litre su gelecek şekilde hizmete sunacağız. Ben de halktan biriyim. İlçeye hizmet için geldim. İnşallah bu kısa sürede ilçemize en güzel hizmetleri yapacağız. İlçedeki bütün camilere temizlik malzemeleri dağıtacağız. Belediye işlemlerinin daha etkin ve vatandaş odaklı olması amacıyla bina girişinde kuracağımız 'Beyaz Masa Projesi' ile vatandaşları ilgili birimlere yönlendireceğiz." Şahin, belediye olarak muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttıklarını da sözlerine ekledi. (AA)

Editör: TE Bilisim