İl il vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca, her 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını açıklarken Van'ın iyiye giden durumu devam ediyor. Bakan Koca, vaka haritasını paylaşırken 21-27 Ağustos arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.

VAN'DA VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR!

Geçtiğimiz haftalarda ciddi bir yükseliş gösteren ve en yoğun vaka dönemini gören Van'da bu hafta da düşüş meydana gelirken Van bölgede durumu en iyi olan il konumunda. Geçtiğimiz hafta 11.46 olan 100 bin kişiye karşılık gelen haftalık vaka sayısı bu haftaki açıklamada 86.22 olarak verildi. Mavi renkli risksiz kentlerin sayısı artarken yüksek riskli grupta il kalmazken Van'da da yüzde 75 barajının aşılması için aşı çalışmaları hızla artıyor.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN 10 İL 

Bakan Kocanın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı tabloda vaka sayısı en çok artan 10 ili açıkladı. Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "21-27 Ağustos arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Rize, Bayburt, Nevşehir, Kayseri, Kilis, Trabzon, Aksaray, Gaziantep, Bolu, Tokat. Bu illerden birindeyseniz şu günlerde daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli."

Editör: TE Bilisim