Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanlığınca yürütülen eğitim seminerleri serisinde ''Doğrudan Alım'' konulu bir eğitim semineri verildi. Kamu ihale Uzmanı Ayhan Akyazı tarafından VASKİ çalışanlarına iki günlük süren seminerle yeni düzenlemeler üzerine bilgiler aktarıldı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinde verilen eğitim seminerine, VASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Daire Başkanları ve konuyla ilgili VASKİ çalışanları katıldı. VASKİ'nin hizmet verirken ihtiyaç duyduğu araç gereç ve değişik alım türlerinde yapılacak işleyişin sağlıklı ve hızlı olmasının amaçlandığı eğitim seminer serisi devam ediyor. Çalışanlara değişik konularda eğitim verilerek, VASKİ çalışanlarının bilgileri yenilenirken yasada ve kanunlarda yapılan değişiklerde anlatılarak bilgi güncellenmesi yapılması amaçlanıyor.

 

Değişik konularda eğitim alan VASKİ çalışanları eğitim seminerlerinde konunun uzmanlarından merak edilenlere cevaplar alarak hizmetin doğru işlenmesi sağlanmaktadır. İhale işleminin dışında doğrudan temin olan doğrudan alımlarla ilgili bilgiler aktaran Kamu İhale Uzmanı Ayhan Akyazı, doğrudan teminlerde kurumların uyması gereken yükümlülüklerin olduğunu belirterek, bu işleri yaparken kurumu düşünerek rekabet ortamı yaratılarak alım yapılması gerekir. 2 günlük süren eğitimin VASKİ çalışanları üzerinden yararlı olacağını ümit ediyorum. En iyi hizmetin verilmesi için bu kuralların iyi bilinmesi, işlenmesi gerekir. Şeklinde konuştu. Değişen yeni yasalar ve kanunlardan VASKİ çalışanların eksik kalmaması için eğitimlerini sürdüren VASKİ İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanlığı, eğitimlerin verimliliği artıkça hizmetlerde de hızlı ve doğru bir şekilde ilerleme gözlemlendiği vurgulandı.

Editör: TE Bilisim