ŞEHRİVAN ÖZEL: ŞABAN BEYAZSAÇ- MEHMET ALİ EKİNCİ

Geçtiğimiz hafta sonu kentteki basınla bir araya gelen Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Seyithan İzsiz, istifasını açıklarken, yönetimde bulunan birçok önemli isim hakkında da iddialarda bulunmuştu. İddialardan sonra hedefteki isimlerden biri olan Futbol Eski Şube sorumlusu Oktay Ukay, hakkındaki iddialara cevap verirken, bir başka önemli isim olan eski başkan Servet Yenitürk de kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, iddiaları yalanladı. Yenitürk, yaptığı açıklamalarda çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, bu yıl güçlerinin tükendiğini söyledi.

YENİTÜRK, HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANDI

Toplantıda konuşan Eski Başkan Servet Yenitürk, “Bilindiği üzere birkaç gün önce kulüp başkanımız Seyithan Bey tarafından çok talihsiz bir açıklama gerçekleşti. Bu açıklama öncelikle taraftarımızı, oyuncularımızı ve bizleri üzen bir açıklama oldu. Gündeme taşıdığı iddialara için bizlere de söz hakkı doğdu. Seyithan başkan Van spora en büyük zararı veren başkan oldu. Kendim dört yıl kulüp başkanlığı yapmış biriyim. Çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Yönetimimiz de istifalar gündeme geldi, yönetimin içinde vali beye kadar giden şikâyetçiler oldu, bizleri taraftarlara şikayet eden arkadaşlarımız oldu. Yalnız kaldık ama hiçbir zaman Van spora zarar gelsin diye bunu ne bir basınla ne taraftarlara illettik. Seyithan bey geldiğinde bu gömleğin çok ağır olduğunu fark etti. Geldiği on günden sonra başladı bahane bulmaya, teknik adamlara karışmaya başladı, oyunculara karışmaya başlayınca Van sporda da işleyiş durdu.” Dedi.

YENİTÜRK: GÜCÜMÜZ TÜKENDİ

Cümlelerini sürdüren Yenitürk, devamında şunları söyledi: “Biz bu takımın başına geldiğimde çok büyük çaba sarf ettik. Gerek taraftarlarımız gerek Van haklımız gerekse birçok insanla bir araya gelerek bu takımı ayakta tutuk. Birçok zorluk çektik iş insanların kapılarını defalarca çaldık ve istediğimizi elde edene kadar durmadık. Maddi imkanları sağlayana kadar gece gündüz demeden çalıştık. Tabi süreçte gerek Van milletimiz gerekse taraftarımız tarafından yalnız kalmadık, onlara en büyük şükranlarımla teşekkür ederim. Bu yıl gücümüzü kullandığımız kadar kullandık ama gücümüz tükendi ve bizde Van spor yalnız kalmasın diye daha güçlü insanlar Van sporu, taraftarlarını yalnız bırakmayacak yönetimi aradık. Tabi yapılan kongrelerde aday çıkmayınca bu kongreleri tekrarladık. Bu süreçte geçici bir yönetim kurup yine de geçici gibi davranmayıp Van sporu yalnız bırakmamak adına ligde devam edebilmek adına transfer çalışmalarımıza devam ettik.” 

“SEYİTHAN BEY TARAFINDAN SÜREKLİ FAZLA PARA HARCANDI”

Vanspor arması için en iyi ve ekonomik olarak bizleri yalnız bırakmayacak transferler aramaya başladık diyen Yenitürk, “Bu süreçte kulübün kampta olması gerekirken bizler yeni yeni transferler yapıp Erzurum kampına hazırladık. Ligin başlamasıyla biz yine çalışmalarımıza devam ediyorduk. Sponsorluk almak için kapı dolaşıp alıyorduk. Seyithan başkan ilk geldiği günden bu yana Van sporu sadece ligde tutacağını sürekli söyledi. Bu süreçte Seyithan Bey tarafından sürekli fazla para harcandı, oyunular çok pahalı diyerek hem gelmek üzere olan oyuncular gelmedi olan oyuncularla da iyi ilişki kuramadığı için sürekli soğuk davranarak hem oyuncuları hem de taraftarlara psikolojik baskı yaparak oyunları sabote etti. Başkan böyle yaparak Sivas ve kupa maçına oyuncuların idmanlara çıkmamasına neden oluyordu.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim