Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenecek, 2,5 milyonun üzerindeki adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2020 etabının sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. Adaylar, sınav giriş belgeleri aracılığı ile YKS kapsamında düzenlenecek olan; Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına hangi okullarda katılım sağlayacaklarını görebilecek. İşte, ÖSYM YKS sınav giriş belgesi sorgulama sayfası...

2020 YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ VE BELGESİ YAYINDA

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan en son duyuruya göre, YKS 2020 adaylarının, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Üniversiteye girişte uygulanan YKS'ye kısa bir süre kala, sınav giriş yerleri ve sınava girilecek salon/bina gibi bilgilerin yer aldığı YKS 2020 sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden erişime açıldı. İşte, ÖSYM'nin yayımladığı önemli bilgiler;

SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU 
2020-2021 eğitim sezonunda lisans ya da önlisans programlarına girmek için YKS'de ter dökecek milyonlarca aday, giriş belgelerini ÖSYM'nin internet sitesinden edinebilecekler.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisi ve salon numaralarını da gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sağlayabilecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 
Sınav giriş belgenizi almak için öncelikle "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalısınız.

Siteye giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle söz konusu belgeye erişim sağlayabilir, yazıcından çıktısını alabilirsiniz.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: TE Bilisim