Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde, bireysel ve kurumsal çalışmaları dolayısıyla ödüle layık görülen bilim insanları ve üniversitelere, "2022 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri"nin verildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından güzel sanatlar ve mimarlık, sosyal ve beşeri bilimleri, sağlık ve spor bilimleri ile fen ve mühendislik bilimleri kategorilerinde yılın en iyi doktora tezleri ödüllendirildi.

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Hilal Demir Kıvrak ve Prof.Dr. İrfan Ar'ın danışmanlığını yaptığı, Dr. Berdan Ulaş'ın hazırladığı "PEM Yakıt Pilleri içi Anot Katalizör ve Membran sentezi Karakterizosyonu ve Yakıt Pili Perfonmans testleri" konulu tezide Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde yılın doktora tezi ödülüne layık görüldü.

Törende, Kıvrak ve Ar'ın ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Programda Güzel Sanatlar ve Mimarlık kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimleri kategorisinde Galatasaray Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorilerinde ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ödüllendirildi. 

Programa Van YYÜ Rektörü Prof.Dr Hamdullah Şevli ve öğetim üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilisim