ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ-HAKAN İZGİ

sonra Van’da fuarlar ardı ardına açılıyor. Kentte 6’ncı Yöresel Ürün ve Hediyelik Eşyalar fuarı için basınla bir ara gelen Anatolia Fuar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, 29 Ekim’de kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 81 ilden gelecek olan yöresel tatların ve hediyelik eşyaların Van’da on gün boyunca görücüye çıkacağını ifade eden Çelik, “ Van’da altıncısını gerçekleştireceğimiz yöresel ürünler günü Anatolia Gurme fuarı için bir tanıtım faaliyetimiz var, altıncı defadır Van’da bu güzel şehirde bu güzel organizasyonu yapmakta çok büyük mutluluk duyuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

AÇILACAK FUARIN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Programda konuşan Anatolia Fuar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik, “Organizasyonumuzun içeriğinin genel olarak buradaki tüm basın mensubu arkadaşlarımız biliyor, tekrar üzerinden geçmek anlamında söylüyorum; 81 ilden gelen yöresel tatlarımız Van’da görücüye çıkıyorlar, el sanatları ve hediyelik eşyalarımız yine on gün boyunca Vanlılar ile buluşacak. 29 Ekim’de başlayacak olan etkinliğimiz 7 Kasım’a kadar devam edecek.” Dedi

HER SEKTÖRDEN ÜRÜNLER OLACAK

Konuşmasını sürdüren Çelik, Fuar içeriğinden bahsederek devam etti, “Düzenlenecek olan fuarda İzmit pişmaniyesinden, Isparta gül ürünlerine, Kayseri sucuklarından, Trabzon’un peynirlerine, Diyarbakır’ın yöresel tatlarından Malatya’nın kayısısına, Van’ına kadar 81 ilden farklı tatlar Vanlılarla buluşacak. Bunun yanı sıra el sanatlarımız var Maraş’tan bakırcılarımız gelecek, Mardin’den gümüşçülerimiz, Bursa’dan Tekstil sektöründen farklı firmalarımız gelecek.”

“KATILIM ORANI YÜZDE 3’İLA 5 ORANINDADIR”

Van’da fuara katılım oranına değinen Çelik, “Yöresel ürünler ve hediyelik eşya anlamında 81 ilde bulunan tüm her şey fuarımızda görücülere çıkacak. Organizasyonumuzun birinci, ikinci ve üçüncüsü yapılacağı esnalarda Van’daki katılım oranı stant anlamında yüzde 3’ila 5 oranındadır. Bu sene Van’dan yüzde 15’e yakın bir katılım var bu neyi gösteriyor, Van’daki firmalarımız fuar kültürünü oturtup bunların ilerleyen dönemlerde bizim dışarda yaptığımız fuarlara gelmesini de sağlıyor.” İfadelerini kullandı

“VAN KAHVALTISI DİYARBAKIR’DA TANITILACAK”

Cümlelerini sürdüren Çelik, şunları kaydetti: “Van Kahvaltısı standı olan bir firmamız var, bu stant fuarlarımıza alıştı. Van’dan sonrada Diyarbakır’da düzenlenecek olan fuarımıza katılarak orada da Van’ı tanıtacağız. Bu çok önemli bir şey yani bu kültür bir anlamda bir ya da iki yılda oturmaz on yıllar geçtikten sonra oturur. Van’da artık kendi yöresel ürünlerini ve hediyelik eşyalarının tanıtımını Van dışındaki bölgelerde de yapmaya başladı bu çok önemli bir şey.”

PANDEMİ İRANLILARIN GELİŞ PERFORMANSINI ETKİLEDİ

Pandemiden önce gelen İranlıların pandemi sürecinde geliş performansını yakalayamadığını ifade eden Çelik, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Van organize sanayi bölgesinde düzenlenecek olan fuar, Vanlıların haricinde İran Sınır Kapısı’nın da açılmasından sonra İranlıların da pandemi öncesindeki geliş performansları şuanda tam olarak yakalanmadı. Ama en azından pandemi süresine göre daha fazla yurtdışından Van’a misafirlerimiz geldiğinde bir fuar etkinliği ile karşılaşacaklar.”

Editör: TE Bilisim