Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre, Silopi, İdil, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde operasyonların tamamlanmasının ardından gözler Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne çevrildi. Yüzlerce hendek ve barikatın bulunduğu ilçede güvenlik güçleri zaman zaman operasyonlar yaptı. İlçedeki tüm hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için büyük bir operasyon başlatılması beklenirken, çok sayıda aile de çatışmalarda zarar görmemek için ilçeyi terk ederek köylerdeki yakınlarının yanına, Van'a ve Hakkari'ye göç etti.

Operasyon hazırlıkları göze çarpan ilçede stratejik noktalara polis ve asker konuşlandırıldı. Yüksekova'nın girişindeki Yeni Mahalle'de bulunan Ahmedi Hani, Anadolu Meslek ve Teknik Lisesi, Anadolu Şemsettin Onay Lisesi, Kız Meslek Lisesi ile İMKB İlkokulu ve Ortaokulu'na asker ve polisler yerleştirildi. 

 

 

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Yüksekova'ya dün saat 21.00 sıralarında yaklaşık 80 tank sevk edilirken, ilçenin giriş ve çıkışları dünden itibaren sıkı kontrol altına alındı. Zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Van ve Esendere yönünden gelen araçların kontrollü şekilde ilçeye girmelerine izin veriyor. Şemdinli ve Dağlıca bölgesinden gelen araçların ise geçişine izin verilmiyor ve girişte durdurulan araçlardaki vatandaşların yürüyerek ilçeye girmeleri isteniyor.

Yüksekova'nın çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. PKK'lıların sızabileceği muhtemel noktalara zırhlı araçların ve askerlerin yerleştirildiği belirtilirken, en yoğun önlemin ise Şemdinli tarafında kalan bölgelerde alındığı görüldü.

 

KAYNAK: RADİKAL

Editör: TE Bilisim