Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu mutat toplantısını Van Ticaret Borsası’nda (VANTB) gerçekleştirdi.

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında VANTB’ye giden senato üyeleri, VANTB Başkanı Enver Memduhoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Senato toplantısında konuşan Rektör Battal, üniversite ile ticaret borsası arasında yapılacak işbirliği alanlarının masaya yatırıldığını belirterek, üniversite ile kent ilişkilerine verdikleri önem çerçevesinde senatoyu VANTB’de topladıklarını ifade etti. Üniversite ile VANTB’nin birçok önemli başlıkta işbirliği yapabileceğinin ortaya çıktığına dikkati çeken Battal, işbirliğiyle Van’ın ve bölgenin kalkınmasına katkı sunacaklarına inandığını kaydetti.

 

Battal, "YYÜ’nün Van’daki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf sanatkarlar ve sanayiciler ile yakın ilişkisi devam etmektedir. VANTB’ye senatomuz ve ilgili öğretim üyelerimizle bir ziyarette bulunarak senato toplantımızı burada yaptık. Toplantıda üniversite ile VANTB’nin birçok önemli başlıkta işbirliği yapabileceği ortaya çıktı. İnşallah onlarda bizi ziyaret etmek suretiyle ilgili birimlerle görüşmeler ayarlanacak. Onun akabinde de işbirliği yapacağımız başlıklar hayata geçirilecek. VANTB’nin çalışma alanı dahilinde olan tarımla ilgili birçok alanda bizim çok önemli katkı sunmamız mümkün görünmektedir. Çok güçlü olduğumuz alanlardan bazıları da Ziraat Fakültemiz, Veteriner Fakültemiz, Gıda Bölümümüz ve mühendisliğin değişik bölümleridir. Bu kapsamlarda da önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

 

VANTB Başkanı Memduhoğlu ise, YYÜ Senatosu’nun borsalarında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bölgede önemli oranda bal üretimi yapıldığına dikkat çeken Memduhoğlu, "Büyük ve küçükbaş hayvancılık ile tarım alanlarının daha verimli kullanılması gibi alanlarda üniversiteden önemli destek alacağımıza inanıyoruz" dedi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim