Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi’nde açıklama da bulunan Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, bayram öncesi belirlenen yerlerde seyyar satış yapan esnafların da satış yapabilecekleri belirten Bozyiğit, zabıta olarak kurban kesim ve satış yerlerinin belirlenen cadde başlarına asılacak olan pankartlarla halkı yönlendireceğini söyledi.

Basın mensuplarına açıklama da bulunan Bozyiğit, “Kurban alım gücü kısıtlı olan yurttaşlarımız ara sokaklara kurulan seyyar satıcıları tercih etmektedir. Kentin düzenini bozmamak adına ana alterler dışında, seyyar satıcılar için ara sokaklarda Çarşamba gününden bayrama kadar satış yapılmasına müsaade edeceğiz. Kurban kesim ve satış yerlerini her yıl düzenli olarak bizler belirliyoruz. Bu yılda kurban kesim yerlerini belirledik. Kurban satış yerleri de belirlenmiş durumdadır. Yurttaşlarımızın yerler hakkında bilgilenmesi amacıyla yazılı görsel, basın ve billboardlara asarak bilgilendirilecektir” dedi

KURBAN SATIŞ BEDELİ ROJAVA’YA

IŞİD saldırıları sonucu yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Şengal ve Rojava halkının durumuna dikkat çeken Bozyiğit, “Yanı başımızda IŞİD çetecileri yüzünden bir insanlık dramı yaşanıyor. Rojava’da IŞİD çetelerinin insanlık dışı yaklaşımı nedeniyle insanlar katliamlarla yüz yüze kalarak yerlerinden göç etmek zorunda kaldı. Belediye olarak bu bayram da kurbanlıklarımızın Rojava halkına ulaştırılması için bir kampanya başlattık. Bu bayramda üzerimize büyük bir görev düşüyor. Kurbanlıklarımızın Rojava ve Şengal halkına ulaştırılması için yurttaşlarımız kurban kesimi yapmayıp bunun bedeli olan ücreti kampanya masamıza vekâlet vererek kurban bedeli makbuzu karşılığı bu insanlık görevini yapabilirler” dedi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim