Ramazan ayı ve bayram tatilini sona ermesiyle birlikte Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin yoğu mesaisi başladı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ramazan ayı ve bayram tatilinin bitmesiyle birlikte alana çıktı. Kaldırım işgalinin yapıldığı yerlerde çalışmalar yürüten zabıta ekipleri vatandaşın kaldırımları daha rahat kullanması için yoğun mesai harcıyor. Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan tüm ekibin yoğun mesai harcadığı çalışma günde iki kez yapılıyor. Sabah ve öğleden sonra göreve çıkan ekipler esnafla bire bir görüşerek kaldırım işgaline engel oluyor. Ekipler arasında en dikkat çeken ekip ise olaylara anında müdahale eden ve yumuşak bir dille insanları ikna eden ‘Yıldırım Ekibi’ oluyor.

 

ESNAFLA BİRE BİR GÖRÜŞÜYORLAR

Kentin belli caddelerinde esnafın kaldırımı işgal etmesinden dolayı yoğun bir mesai harcayan ekipler esnafla bire bir görüşerek yaşana sorunları çözüyor. Ekipler ayrıca iş gereği tutulması gereken tutanakları da ilk olarak uyarı ardından tekrarlanması halinde ceza tutanağı kesiyor. Esnafla bire birde muhatap olan zabıta ekipleri yaşanan sıkıntıları yumuşak bir dille ifade ederek, yapılan tüm çalışmaların gerek vatandaşın gerekse de esnafın rahatlığı için yaptıklarını ifade etti.

 

ESNAF ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Yapılan çalışmalarla ilgili fikirlerini aldığımız esnaf ise çalışmaların yapılmasından dolayı memnun kaldığını ifade etti. Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan esnaf: “Yeri geldiğinde dükkanımızda yer kalmadığı için malzemelerimizi dışarı taşıyoruz. Bu elbette ki doğru değil. Belediye zabıta ekipleri de bizleri uyarıyorlar. Haklı olarak uyarıyorlar çünkü kaldırım işgali oluyor. Bizde bazen istemsiz ve unutkanlığımızdan bunu yapıyoruz. Çalışmanın yapılması çok güzel. Bizde destek vermeye hazırız.” İfadelerine yer verdi.

 

PEKİ KALDIRIM İŞGALLERİ NASIL YAPILIYOR?

Zabıta ekiplerini yapmış olduğu çalışmada gözlemlediğimiz kadarıyla kaldırımlar genelde esnafın malzemesini kaldırımlara bırakmasından oluşuyor. Ancak bunun yanı sıra araçlarını park eden vatandaşlarda yer yer araçlarını kaldırımlara kadar çıkarıyor. Bunun yanı sıra motosikletini kaldırımlara park edenler, kendine göre dubalar ve taşlarla kaldırım kapatanlara kadar birçok kaldırım işgal etme şekli var. Yapılan işgallere karşı ekiplerin vatandaşa önerisi ise anında bilgi vermeleri oldu. Yapılan şikayetler ile daha hızlı çalışma yürüttüklerini dile getiren ekipler bu şekilde işgalleri hızlı bir şekilde ortanda kaldırıyor.

 

SORUNLARA ‘YILDIRIM’ GİBİ MÜDAHALE

Zabıta ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda görevlerinin takdir toplar şekilde yapması ise gözlerden kaçmadı. Düzenli, vatandaşı ve esnafı rahatsız etmeden çalışan ekiplerin sabah başlayan mesaisi akşam saatlerinde son buluyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan ekiplerden en göze çarpan ekip ise ‘Yıldırım Ekibi’ oluyor. Sıkıntının yaşandığı yerlere anında müdahale eden ekip sorunun huzursuzlaşmadan çözmesi zabıta müdürlüğüne olan itibari güçlendiriyor.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim