Van Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 192. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 13 ilçenin zabıta personelini yemekte buluşturdu.

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı "3-9 Eylül Zabıta Haftası" çerçevesinde kentte çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamada Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin zabıta personeli Kocaeli Dostluk Parkı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde akşam yemeğinde bir araya geldi. Programa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi, Ülker Cem kaplan, Emekli Zabıta Daire Başkanı Mustafa Hepkul ve daire başkanları ile zabıta personeli katıldı.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, zabıta hizmetleri noktasında kötü bir miras devraldıklarını ancak görevi yürüttükleri süre zarfında zabıta hizmetleri noktasında ciddi bir mesafe kat ettiklerini ifade etti.

 

Genel Sekreter Mustafa Yalçın, katılımcılara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun selamlarını iletti.

 

 

“VATANDAŞIMIZIN İŞİNİ ZORLAŞTIRAN DEĞİL, KOLAYLAŞTIRAN OLDUK”

 

Zabıtanın kentin huzurunu, düzenini ve esenliği sağladığını ifade eden Yalçın, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

 

“Burası zor bir şehir, önce terörle alakalı bir sınav geçirmiş, arkasından büyük bir deprem yaşamış ve insanlar başlarını sokabilecek bir yer arayışına girmiştir. Bu yüzden de şehircilik ve belediye hizmetleri anlamında hiçbir karşılığı yoktur. Bunları düzeltmek aslında vatandaşın kendisine düşer, ama zabıtanın da buna el atması gerekiyor. Zabıtamız bir takım zorluklarla çalışıyor. Farkındayız. Bunları istişare ediyoruz. Üstesinden geleceğiz inşallah. Biliyorsunuz belediyecilik gönül işidir. Bizler de işimizi gönülden yapıyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın işini zorlaştıran değil, kolaylaştıran olduk. Allah nice 192. yıllara ulaşmayı nasip etsin. Bu sofranın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Genel Sekreter Mustafa Yalçın, programa onur konuğu olarak katılan Emekli Zabıta Daire Başkanı Mustafa Hepkul ve emekli zabıta memuru Muhittin Yelpaze’ye hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

 

Program canlı müzik eşliğinde verilen akşam yemeğinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim