ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ – HAMİT KARAKUŞ- Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyuruluna Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Vanlı işadamları ile bir araya geldi. Van’da veda ziyaretleri yapan ve önümüzdeki günlerde ayrılmaya hazırlanan Zorluoğlu, Van’a veda etmeden kentin işadamları ve temsilcileri ile bir araya geldi. Trabzonlu olan ve Trabzonspor’un kente katkısını en iyi bilenlerden birisi olan Zorluoğlu, aynı şekilde Vanlılar’a da takımlarına sahip çıkma çağrısı yaptı. Görevde bulundukları süre içerisinde takım için önemli destekler sunduklarını söyleyen Zorluoğlu, bundan sonraki süreç için de Vanlılar’ın destek olması gerektiğini söyledi. Vanspor’un bu sene büyük bir ivme yakaladığını söyleyen Zorluoğlu, “Bu şehrin kendi takımına sahip çıkmazı lazım” diyerek ayrılmadan önce işadamlarından destek istedi. Kentteki önemli kurum ve kuruluş temsilcilerinin de konuştuğu gecede Zorluoğlu önemli mesajlar verdi. Başkan Servet Yenitürk’ün ve diğer isimlerin de konuştuğu gecede destek sözünü anında açıklayan Van TSO başkanı Necdet Takva, takıma destek için de farklı bir öneride bulunarak küçük desteklerle takıma büyük katkılar sunulabileceğini söyledi.

 

 

Vanlı iş adamları Vanspor’a destek amaçlı bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, “İş adamlarımızdan az çok demeden Vanspor’a destek olmalarını önemle istirham ediyorum. İnşallah sizlerin destekleri, Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizin destekleri ile görüşme aşamasında olduğumuz kalıcı gelirlerle Vanspor’u daha rahat bir gelir imkânına kavuşturacağız. Şuan ki akut krizini iyi yönetmemiz lazım.” Dedi. 200’e yakın Vanlı İşadamı Vanspor’a destek için bir araya geldi. Hilton Otelde Van Valisi Murat Zorluoğlu öncülüğünde bir araya gelen iş adamları Vanspor’un Van’a katkısının büyük olduğuna dikkat çekerek, Vanspor’a gerekli desteğin verilmesi halinde Süperlig’e çıkacağına vurgu yaptı.

 

 

ZORLUOĞLU: VANSPOR’U DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Toplantıda bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyespor’a destek amaçlı iş adamlarıyla bir araya geldiklerine dikkat çekti. Zorluoğlu, “Ekonomik anlamda şu anda çok da iyi olmayan Vanspor’umuza inşallah önemli bir destek sağlanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Burada iş adamlarımızın, kurumlarımızın bir vefa göstermesi gerekiyor. Vanspor bu şehrin en önemli marka değeridir. Gerçekten de ortak paydasıdır. Siyasi düşüncesine, rengini, diline, dinine bakılmadan hereksin birlikte destekleyebildiği ender değerlerden biridir. Vanspor’un kıymetinin bu şekilde bilinmesi gerekiyor. Vanspor’a görev yaptığım süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi ve valilik olarak Bir kurumun verebileceği kadar önemli destekler verdik. Elimizden geldiğince ve gücümüzün yettiği kadar Vanspor’u desteklemeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

 

“BU ŞEHRİN KENDİ TAKIMINA SAHİP ÇIKMASI LAZIM”

 

Sadece Vanspor’un değil, Van’daki amatör kulüpleri, engelli spor kulüplerini de desteklemeye özel gösterdiklerine vurgu yapan Zorluoğlu, “Bir kısım iş adamlarımız da talepler doğrultusunda desteklerini verdi. Geldiğimiz noktada maalesef Vanspor’un ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını da ifade etmek istiyorum. Başkanımız çok özverili bir şekilde çoğu kere yanlış bir şekilde mücadele ediyor. Onun da bir dayanma haddi var ve bu psikolojik sınırı tam da sonuna geldik. Bu bakımdan bu şehrin kendi takımına sahip çıkması lazım.” Dedi.

 

ZORLUOĞLU: VANSPOR’UN ESKİ TARİHİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ

 

Zorluoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Elbette her kulübün geçmişin de sıkıntılar yaşanmıştır. Bundan sonra da olacaktır. Bizim bugün burada dile getirmemiz gereken tek bir şey vardır, o da bu saat itibariyle ‘Nasıl bir katkı sağlayabiliriz?’ Bu nedenle iş adamlarımızın Vanspor’a destek konusunda biraz daha cömert olmasını önemle istirham ediyorum. Bir futbol kulübünün bir şehre katkısını çok iyi bilen birisiyim. Bugün Trabzonspor Trabzon şehrinin çoğu zaman önüne geçmiş bir markadır. Her bakımdan baktığımız da Trabzonspor’un Trabzon’a katkısı saatlerce anlatılsa bitmez. Bunun bilincinde olan biri olarak Van’da da böyle bir potansiyel futbol altyapısı olduğunu gördüm. Bu şehir futbola ilgi bakımından çok özel bir şehir. Vanspor’un eski tarihini hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin gündemine nasıl oturduğunu her birimiz gözlemledik. O dönem takımın şehre nasıl bir hava kattığını en iyi sizler yaşadınız.”

 

 

“VANSPOR’U BİZ BU SENE ŞAMPİYONLUĞA TAŞIYACAĞIZ”

 

Doğunun incisi bir şehirde, rahatlıkla üst ligde şehrini temsil edecek bir takımlarının olduğunu söyleyen Zorluoğlu, “Bu şehrin ekonomisi, bu şehrin sermaye birikimi Süper Lig’de takım tutabilecek bir durumdadır.  Bunu görüyoruz. Harika bir taraftarımız var. İyi bir takımımız var. Kaliteli futbolcularımız var. Nasip olursa ciddi bir kesintiye uğranılmasa sene sonunda Vanspor’u 2.lige akabinde 1.lige ve daha sonra süper lige taşıyabileceğimize şehir olarak inanıyoruz. Fakat bu dar boğazı aşmamız lazım. İş adamlarımızdan az çok demeden Vanspor’a destek olmalarını önemle istirham ediyorum. İnşallah sizlerin destekleri, Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizin destekleri ile görüşme aşamasında olduğumuz kalıcı gelirlerle Vanspor’u daha rahat bir gelir imkânına kavuşturacağız. Şuan ki akut krizini iyi yönetmemiz lazım. Bu krizler iyi yönetilemezse futbolculardan da başarı bekleyemeyiz. Bu nedenle bu krizi aşmamız lazım. Bunun anahtarı da iş adamlarımızdadır. Tüm projelerde olduğu gibi Vanspor’un da her daim takipçisi olacağım. İnşallah siz değerli iş adamlarımızla birlikte Vanspor’u biz bu sene şampiyonluğa taşıyacağız.” Diye konuştu.

 

 

YENİTÜRK: GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

 

Daha sonra bir konuşma yapan Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, “Gündemimiz bugün aslında Van’ın sorunlarıydı. Sonra yapılan değişiklik ile gündemimizi Vanspor olarak değiştirdik. İlimizin en önemli değeri Vanspor’dur. Gençlerimizi spora alıştırmamız çok önemlidir. Eskiden Van’da alkollü mekan sayısı çok azken şimdi arttı. Gençlerimizi alkolden kurtarmamız gerekiyor. Biz gençliğimize sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimizi spora yönlendirerek sahip çıkabiliriz. Bizleri kongreye çağırdılar ve iş adamları olarak Vanspor’un yönetimine geldik. Devamına sahipsiz kaldık. İlgi, alaka ve destek yoktu.” Dedi.

 

 

“ALT YAPI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Sporun bir il çok önemli olduğunun altını çizen Yenitürk, “Vanspor’suz Van olmaz. Vanspor’umuz Süper Lig’den buralara kadar geldi. O dönemlerde şehrimizde bir heyecan vardı. Ticaret çok canlıydı ve herkes kazanıyordu. Ama şimdi 3’üncü lige düştük. İnşallah bu sezon elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kurmuş olduğumuz kadro ile 2’inci ve 1’inci lige layık bir kadromuz var. Sizlerden Vanspor’a sahip çıkmanızı talep ediyorum. Alt yapımız olmadığı için tüm sporcularımızı dışarıdan getirmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden alt yapı çok önemli. Tüm dallarda güçlenmemiz şart.” İfadelerine yer verdi.

 

 

YENİTÜRK: VANSPOR’U 4 MİLYONLUK BORÇLA ALDIK

 

Yenitürk, “Belediyeler direkt nakdi yardım yapamıyor. Sadece ayni yardım yapabiliyor. Sadece federasyondan gelen bir gelirimiz var. Belediyemiz ve VASKİ tarafından yapılan bir reklam anlaşması ile bize bir milyon 400 bin liralık bir gelir var. Ayrıca iş adamlarımızdan da bir milyon 500 bin liralık bir destek geliyor. Biz Vanspor’u devraldığımızda 4 milyonluk borçla aldık. Tüm giderlerimizle birlikte 9 milyona yakın giderimiz var. Bu sezon hedef koyduk ve söz verdik. İnşallah Vanspor’u şampiyon edeceğiz ve ikinci lige çıkaracağız. İnşallah süperliğe kadar çıkacağız. Ben kendim buradan açıklıyorum. 2 milyonluk desteği ben buradan Vanspor’a hibe ediyorum. Ben istiyorum ki tüm iş adamları olarak bir araya gelelim Vanspor’a sahip çıkalım. Vanspor’u layık olduğu yere taşıyalım. Feyyaz hocayı transfer etikten sonra tüm Türkiye’de Vanspor konuşulur oldu. Herkesten Vanspor’a destek olmalarını talep ediyorum.” Dedi.

 

 

TAKVA: SPOR İKTİSADİ BİR FAKTÖR OLARAK DA DEĞERLENDİRİLECEK

 

Toplantıda sporun bir ile katkısının önemine dair bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı konuşmada, bir şehrin olmazsa olmaz en önemli sektörlerden bir tanesi sportif faaliyetler olduğuna dikkat çekti. Takva, “Futbolda sportif faaliyetler içerisinde, dünyayı neredeyse peşinde koşturan etrafında dönen bir dünyayı ifade ediyor. Bu çerçevede bende biraz zamanınızı alacağım neden spor önemli, neden bir futbol takımı önemli Van bu konuda neyin eksikliğini hissediyor. Biz bunu giderebilir miyiz? Bu konuda bir başarı elde edebilir miyiz? Spor artık bedensel bir faaliyetle yarışmaların yapılması aracı olarak değil, aynı zamanda ekonomik hayatı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen iktisadi bir faktör olarak da değerlendirilecektir.” Diye konuştu.

 

“BU KONUDA HEM FİKİR OLMAMIZ GEREKİYOR”

 

Takva yaptığı konuşmanın ardından slayt eşliğinde sporun insan hayatındaki önemini ve gerekliliğini vurgulayan bir değerlendirme konuşması yaptı. Slayt gösterisinin ardından Takva, “Van’da 7 den 70’e herkesin buna inanması gerektiğine inanıyorum bizim mutlaka ama mutlaka 1’inci ligde bir takımımızın olması gerekiyor ve bu konuda hem fikir olmamız gerekiyor ben buna inanıyorum. Van’ın bir tarafı eksik önemli işler yapıyoruz kentimizin değeri her geçen gün yükseliyor, her gün bir şeyler yapıyoruz farklı etkinlikler yapıyoruz kentin markalaşması bu anlamda iyi herkes kendi alanında katkılar sağlıyor ama bir tarafımız eksik. 1 Milyon 100 Bin nüfuslu olan bir büyükşehirde 1’inci ligde bir takımımızın olmamasının bir özeleştirisini yapmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

TAKVA: 30 BİN MÜKELLEF AYDA 50 TL VERİRSE 1,50 MİLYON TL BİR KAYNAK OLUŞTURABİLİRİZ

 

Takva konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yapabilir miyiz? Yapabiliriz. Ben bu çerçevede şunu söylemek istiyorum. Van Ticaret ve Sanayi Odasının 6 bin tane aktif üyesi var, 6 bin üye ayda 100 TL bağış yaparsa ayda 600 Bin TL sürdürülebilir bir gelir elde edebiliriz. Bunu Van Ticaret ve Sanayi Odasından öte bir yere taşıyalım bizim yaklaşık 30 bin vergi mükellefimiz var. Ayda 50 TL takımın hesabına samimiyetle içten gelerek bunu yapabiliriz ve bunları yaptık dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasını kurduk burada bulunan herkesin emeği ve katkısıyla 52 bin insan geldi dünya rekoru kırmamıza katkı sağladı. Biz bunu Van Organize Tarım işlerinde başardık kısa sürede 22 Milyonluk bir bütçeye ulaştı neredeyse şuanda 10 yıldan buyana ilk kez kâr eden bir işletmeye dönüştü her kes katkı sağladı. Bunu yaptık 30 bin mükellef ayda 50 TL verirse 1,50 Milyon TL bir kaynak oluşturabiliriz ve bu aylık gelir Vanspor’un maddi olarak en azından tatmin edecek sürdürülebilir bir aşamaya taşıyabilir.” Takva son olarak Aralık ayı içerisinde Vanspor’a destek amaçlı 20 bin TL’lik bir destekte bulunacağını da sözlerine ekledi.

 

 

KARTAL: VAN’IMIZ SPORDA BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETSİN

 

Toplantıda bir konuşmada AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal yaptı. Kartal, “Bu akşam Van için, Vanspor için burada olmaktan dolayı çok mutluyum sporu amatörce bilen ama siyaseti bilen biri olarak bugün aranızdayız. Van’ın çok iyi bir il olduğunu bugün Van’ın Türkiye’de konuşulan en önemli il olduğunu bu son 10 gündür gerek mecliste, gerek telefonlarda her karşılaştığımız milletvekili Van’da ne olacak adayınız nasıl olacak diye büyük bir merak içindedir. Bende arzu ediyorum ki Van’ımız sporda büyük bir başarı elde etsin, tarih yazsın. Ben Vanspor’a emeği geçen değerli başkanımız Servet başkana, sayın valimize ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” Diye belirtti.   

 

 

ARVAS: VANSPOR ZİRVEYE ÇIKTI

 

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise yaptığı konuşmada, “Vanspor şehrin tanıtımında gençlere yönelik içine bir heyecan katan bir sportif faaliyet. Geçmişe baktığımız zaman 1997-2007 arası Vanspor liglerde oynarken şehirde zirve yapmış bir ticaret vardı sınır ticareti ve Vanspor bütçesine her ithalat aşamasında 40 dolar fon ayrılırdı. Bu rakamlara göre 40 milyon dolar para toplandı Vanspor o zaman zirveye çıktı. Zirveye çıktığı zaman ciddi paralar vardı, o zamanda iş adamlarımızda katkı sunuyorlardı ve Türkiye’nin gündemine oturmuştu.” Dedi. 

 

“BEN DE MANEVİ KATKI OLARAK DUA EDİYORUM”

 

Arvas konuşmasının devamında “Bir talihsizlik yaşandı Gevaş’tan Van’ın içerisine bir canavar peydahlandı bu canavar Vanspor’u gölgeye düşürdü. O paraların çoğu da canavarı aramaya geçti ve Vanspor ligden düştü. O günden bu güne toparlanamadı tekrar Van’ın adına Vanspora katkı sunmak noktasında şehrimizin tanıtımıyla ticaretin, sanayinin, ekonominin, işsizliğin bütün sorunları göğüsleyerek kent ahalisi olarak bu kentin faydasına olacak ne varsa bizde varız. Ama şahsi menfaati için kente zarar verecek hangi konu olursa olsun ben şahsen o konuda yokum katkıda sunamam. Bende manevi katkı olarak dua ediyorum. Allah Muaffak etsin.” Diye ekledi.

 

 

BATTAL: VAN’I ÖNEMLİ NOKTALARA TAŞIYABİLİRİZ

 

Şehirlerin gelişmesi ve güçlü duruşunu sağlayan, o şehre olan aidiyet duygusudur. Bende bunu için Van için, Vanlılık ruhu şeklinde ifade etmek istiyorum diyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Eğer bizler, Vanlılık ruhunu canlı tutarsak, Vanlılık ruhunu canlandırırsak, Van’ı önemli noktalara taşıyabiliriz.” İfadelerini kullandı.

 

“VANSPOR’A KATKI SUNMAK AMACIYLA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

 

Vanlılık ruhunun güçlendirildiği sürece Van’ın söylenin fazlasıyla başarabileceğini ifade eden Battal, “Biz Vanlılar olarak bizim Vanspor’umuzun 1.Lig’e çıktığı dönemi hepimiz biliyoruz. Bir sporun Van’a katkısı sanayiden bazen daha güçlü katkı sunabiliyor. Çünkü Türkiye gündemine o şehrin oturtabilecek olan en temel unsurlardan bir tanesi futboldur. Dolasıyla bu anlamda futbolu canlı tutuğumuz zaman Türkiye veya Dünya’da sürekli konuşulur hale gelmesine ve beraberinden şehrin huzurunu, güvenini ve ekonomik olarak ta bir duruşunu ortaya koyacaktır. Bununla birlikte şehre bakışın değiştirecek, şehir üzerine oynan oyunların ve terörle ilgili sorunların pozitife dönüştürecektir.  O yüzden futbol ve spor toplumlar açısından önemlidir. Biz üniversite olarak ta kendi içimiz de Vanspor’a katkı sunmak amacıyla çalışma yapacağız. İnanıyorum ki önemli bir rakamla katkı sunarız.” Diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim