ŞEHRİVAN GÜNCEK: VEYSEL İZGİ - ÖNDER ALTINAL - Van’a geldiği günden bu yana kentte hem yönetim hem hizmet anlamında bir değişim-dönüşüm başlatan Vali Zorluoğlu gönüllere dokunmaya devam ediyor. Kentin sorunlarını yerinde tespit etmek için memleketi karış karış gezen Vali Zorluoğlu yine kentin en önemli kurum temsilcileri ile beraber yollardaydı. Vali Özalp, Saray genelinde incelemeler yaptı. Muhtarları dinledi, Kapıköy’ü ziyaret etti. Özalp Seydibey köyüne gitti. İlk kez Vali gören kentte köylüleri ve çocukları sevindirdi.

 

 

VALİ GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR!

Geldiği günden bu yana Van’da heyecan yaratan bir isim olan Van Valisi ve Büyükşehir belediye başkanı beraberindeki heyet ile Van’da değişim yaratmaya devam ediyor. Büyükşehir’de de büyük bir hizmet atağının başlatan Vali Zorluoğlu hem vali hem de belediye başkanı sıfatıyla kentteki önemli sorunlarda çözüm olmaya devam ediyor. Kentin Çevre Yolu, Arıtma Tesisi gibi önemli konularında çalışmaların statını veren bununla yetinmeyin eğitim konusunu özel olarak masaya koyan Zorluoğlu, ilçeleri de yakından takip ediyor. İlçelerde büyük bir heyet ile birebir tespitler yapan Zorluoğlu’nun son ziyaret atağı Özalp ve Saray’a oldu. İlçede önemli konuları tespit eden, Van’ı geleceği olan Kapıköy’deki çalışmaları inceleyen Zorluoğlu, Van’a yüz kilometre uzaklıktaki Seydibey köyünde de minikleri sevindirdi. İlk kez Vali gören köylülerin sorunlarını dinleyen, çocuklarla yakından ilgilenen Vali Zorluoğlu, Nurettin İzgi adlı vatandaşın evinde ayranaşı içti. Köyün muhtarını dinledi. Köye de güzel müjdeler vererek ayrıldı. Vali bir günde deyim yerindeyse ‘Devri Alem’ yapıp iki ilçede bir çok ziyaret ve programa katıldı, aralıksız olarak insanları dinledi.

 

 

YERİNDE DURMUYOR...

İlçe ziyaretleri kapsamında birçok ilçeyi ziyaret eden ve burada hem ilçe halkı hem de muhtarların sorunlarını dinleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz hafta Saray İlçesi’ni ziyaret etti. Saray’daki muhtar toplantısı ve vatandaş görüşmelerinin ardından Zorluoğlu ve beraberindekiler Kapıköy Sınır Kapısı’nda yapılan çalışmaları inceledi. Zorluoğlu daha sonra Özalp ilçesi Seydibey Mahallesi’nde ilkokulda öğrencilere kıyafet ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Mahalle sakinlerini dinlemek için bir evde oturan ve ayran aşı ikramı yapılan Vali Zorluoğlu, daha sonra helikopter ile Van’a geçti.

 

 

İLK ZİYARET SARAY İLÇESİNE

Sabah saatlerinde ilk olarak Saray ilçesine giden Zorluoğlu, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır ile ilçe protokolünce karşılandı. Beraberindeki kamu kurum müdürleri ve kamu yatırımı bulunan kuruluşların temsilcileriyle Hükümet Konağı’nı ziyaret eden Zorluoğlu, burada Kaymakam Bayır’dan kapsamlı ilçe bilgilendirmesi aldı. Bilgilendirmenin ardından Zorluoğlu ve beraberindekiler, belediyenin toplantı ve düğün salonunda muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

ZORLUOĞLU: ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI

Muhtarlar toplantılarıyla sorunları bire bir dinlediklerini aktaran Zorluoğlu, “Bugün girdiğimiz andan itibaren ilçenin adeta şantiyeye döndüğünü gördük. Burada önemli hizmetler yapıldı. Hem merkezi idarenin, hem büyükşehir belediyesinin hem de ilçe belediyesinin yaptığı önemli çalışmalar var. Kış gelmeden Tuzla Belediyesinin katkılarıyla, ilçenin ana caddesi asfaltlanmış olacak.” Dedi.

 

 

“HİZMETLER DEVAM EDECEK”

Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Zorluoğlu şöyle konuştu: “Bu yıl Saray’ın Çaybaşı ve Örenburç mahallelerinde 21, ilçe merkezinde de 4 kilometre sıcak asfalt kaplama yapıldı, ilçedeki 18 okulda onarım gerçekleştirildi. VASKİ hizmetleri bakımından; Sırımlı ve Karahisar mahallelerinde içme suyu çalışmaları sürdürülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz 7 milyon lira harcayarak okul ve derslik inşaatlarını tamamladı, devam eden çalışmalar da var. Öte yandan, İlçe devlet hastanesinin temelini inşallah yaz gelmeden burada hep birlikte atacağız. İlçemizde Karayolları, DSİ ve diğer yatırımcı kuruluşlarımızın çalışmaları da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere devam ediyor.”

 

 

ZORLUOĞLU: HUZUR ORTAMI OLDUKÇA...

“Van’da huzur ve güven ortamı sürdükçe, enerjilerini başka alanlara harcamak zorunda olmadıkça hem Saray’ı hem de diğer ilçeleri daha fazla hizmetle buluşturacağız” diyen Vali Zorluoğlu, “Hem valilik hem de büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak son bir yılda Van’da hizmet yarışı başlattık. Van’da son bir yılda ekonomide ve sosyal hayattaki canlılığı, birlik ve beraberlikten kaynaklı huzur ve güven ortamına bağlıdır. Geçtiğimiz Çarşamba günü ilimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir toplantı yaptık. O toplantıda bir kez daha terörle mücadelede devletimizin kararlılığı vurgulandı. Sayın bakanımız, şehirlerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde ve kırsalımızda bir tek terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edileceği yönünde bizleri talimatlandırdı. Bu memleketi terör belasından Allah’ın izniyle ve el birliğiyle tamamen kurtaracağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

VALİ ZORLUOĞLU’NDAN “İŞBİRLİĞİ” MESAJI

Terörle mücadelede muhtarlardan, aktif destek ve güvenlik güçleriyle işbirliği isteyen Zorluoğlu, toplantının devamında muhtarların sorunlarını dinledi. Sorunları bir bir not eden Zorluoğlu, sorunları çözümü için beraberindeki kurum müdürlerine de gerekli talimatları verdi. Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından beraberindekilerle ilçe merkezini dolaşan Zorluoğlu, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Sorunları dinleyen Zorluoğlu, Kapıköy’e gitmek üzere ilçeden ayrıldı. Kapıköy Sınır Kapısı’na giden Zorluoğlu, burada hem mevcut sınır kapısında hem de kapıda devam eden modernizasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

 

AYRAN AŞI İÇTİ SORUNLARI DİNLEDİ

Saray’daki inceleme ve toplantılarının ardından Zorluoğlu ve beraberindekiler Özalp ilçesinde bulunan Seydibey Mahallesi’ne geçti. Sosyal medya fenomeni ve hayırsever vatandaşlar tarafından tedarik edilen giyim ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı. İlkokuldan ayrılan Zorluoğlu daha sonra bir mahalle sakinin evinde ayran aşı ikramıyla vatandaşların sorunlarını dinledi. Sorunlar ile bire bir ilgilenen ve çözümü konusunda talimat veren Zorluoğlu ardından, mahallede yeni yapılan ortaokulu gezdi. Burada okulu yapan müteahhitte teşekkür eden Zorluoğlu, okulun güzel olduğunu ifade etti. Köylüler ise ilk kez Vali ağırlamanın sevincini yaşadı.

 

Zorluoğlu’nun Saray ve Özalp programlarına, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hamdi Gülpınar, Başsavcı Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, pek çok kamu kurumu temsilcisi, Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ yetkilileri ile kamuya hizmet götüren diğer kurum temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilisim