ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Van’ın Erciş ilçesinin Çatakdibi Mahallesi’nde bulunan Zortul Kümbeti'nin restorasyon çalışmalarına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sorulmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir soru önergesi verdi.

“ONARIM VE YENİLENMESİ ELZEMDİR”

Zeybek, verdiği soru önergesinde, Zortul Kümbeti’nin restore edilmeyi beklediğini kaydetti. Soru önergesinde Zortul Kümbeti’nin bakım, onarım ve yenilenmelerinin yapılmasının elzem olduğunu belirten Zeybek, “Van’ın Erciş ilçesinde eski adı ile Zortul günümüzdeki ismiyle Çatakdibi Mahallesi’nde olan ve harabe halinde bulunan Zortul Kümbeti, tarihi önemine yakışır bir şekilde restore edilmeyi beklemektedir. Çevremizdeki tarihi kümbet ve yapılardan yola çıkılarak 15’inci yüzyılda Karakoyunlu Devleti’nden kaldığı tahmin edilen, kitabesi bulunmayan yapının kültür mirasımız, tarih meraklıları ve turizm açısından gerekli bakım, onarım ve yenilenmelerinin yapılması elzemdir” ifadelerini kullandı.

ZORTUL KÜMBETİ’NİN RESTORASYON ÇALIŞMALARI HANGİ AŞAMADADIR

Van’ın Erciş ilçesinde Çatakdibi Mahallesi’nde bulunan Zortul Kümbeti’nin restorasyon çalışmaları hangi aşamadadır? Zortul Kümbeti ile ilgili restorasyon çalışmaları ne zaman bitecektir? Zortul Kümbeti etrafında bulunan tarihi yapılar ve alanlara yönelik hangi kazı ve restorasyon çalışmaları yapılmaktadır? Bu çalışmalar hangi aşamadadır?

Editör: TE Bilisim