ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ-ŞABAN BEYAZSAÇ

Seçim vaatlerini bir bir hayata geçirip iki yıl gibi kısa bir sürede bunların ötesinde bir yatırım seferberliği başlatan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. İstihdam alanında da çalışmalarını yürüten Tanış, son olarak futbol okulu ve tenis kordu açılışını gerçekleştirerek, ilçeye kazandırdı. Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen futbol turnuvasının final maçı öncesi sporcular ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, maç öncesi değerlendirmelerde bulunarak açılışını yapacağı spor okulu ve tenis kordu projelerini anlattı. İlçeye yeni bir görünüm kazandıran Başkan Tanış, projelerini teker teker hayata geçirmeye devam ediyor. İstihdam alanlarında da ilçeye proje kazandıran Tanış, yeni çalışmalara da imza atmaya devam ettiklerini söyledi.

TURNUVAYLA GENÇLER BİR ARADA TUTULUYOR

Tenis kortu ile spor okulunun açılışını gerçekleştiren Başkan Tanış, ilçede spor adına önemli gelişmelerin olduğu söyledi: Başkan Tanış, “Güneşin suyun ve yeşilin başkenti olan Gürpınar’da bilindiği gibi ilk adımını 2019 yılında atmış olduğumuz bir futbol turnuvamız var. Turnuvanın final maçını gerçekleştirdik. Turnuvanın centilmence geldiği gibi bugünde öyle sona erdi. Spor sevgidir, spor kardeşliktir, spor barıştır bunun içinde Gürpınar belediyesi olarak gençlerimizi bir arada tutmak ve kaynaştırmaktır. Bu vesileden dolayı Gürpınar’ın en ücra köyündeki ile merkez köyündeki gençlerimiz bir araya geliyor.” Dedi.

BAŞKAN TANIŞ, İLÇEYE İSTİHDAM ALANLARI KAZANDIRIYOR

Hedef projelerinden biride gençlere yönelik olduğunu açıklayan Başkan Tanış, “Bir istihdam fabrikası kuruduk orada bugün 250 genç kardeşimiz çalışıyor. Bu sayıyı yılsonuna kadar da 600 ve daha fazla yapmayı planlıyoruz. Gençlerimiz oraya yönelmesini de gençlerimizden istihdam ediyorum. Gençlerimizin bundan sonra iş için İstanbul, Antalya gibi şehirlere gitmesine izin vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“PROJELER YILSONUNA KADAR HAZIR OLACAK”

Gençlik ve spor bakanlığımızı ziyarete bulunduklarını söyleyen Başkan Tanış sözlerini şöyle tamamladı: “Şu an bitmek üzere olan 250 kişilik kapalı spor salonumuz ve yine gençlerimize sportif anlamada hizmet verecek spor alanları tahsis ediyoruz. Bir adet gençlik merkezi projesi ise tamamlamak üzere gençlerimize sunacağız. Beş mahallemizde semt sahalarımızın çalışmalarına başladık. Bu projeler yılsonuna kadar hazır olacak”

Editör: TE Bilisim