ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ERDAL ERBAŞ

Gürpınar Belediyesi daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son iki yılda birbirinden önemli hizmetleri hayata geçiren Gürpınar Belediyesi, araç eksikliklerini de çözdü. Daha önceden sınırlı araç sayısıyla hizmetlerini sürdüren belediye, hizmete aldığı 3 Beko loder, 3 kamyon, 2 çöp kamyonu, 2 arazi aracı ve 1 çim biçme makinasının tanıtımı gerçekleşti. En büyük sınırlara sahip ilçelerden biri olması hasebiyle araç ihtiyacı da çok olan ilçede tüm mahalle ve köylerin derdine koşmaya çalışan Başkan Hayrullah Tanış ve ekibi yeni filonun tanıtımında bu konuya da dikkat çekti. İlçeye, ilçeye bağlı tüm köylere önem verem belediye ekibi ve başkan sadece yatırım değil diğer anlamdaki girişimleri ile de dikkat çekerken cadde ve sokakları yenilerken, ilçeye yeni bir prestij caddesi kazandırmayı hedeflendiği tanıtımda öne çıkan konular arasında yer aldı. Bununla birlikte ilçenin yeni süreçteki proje ve çalışmaları da anlatılırken kent meydanında yapılan araç tanıtım programına Ak Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, Ak Parti İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye çalışanları ve çok sayıda kişi katıldı.

YENİ EKİP İLE GÜRPINAR BELEDİYESİ DAHA GÜÇLÜ

Son dönemlerde ilçeye yenilik kazandırmaya çalışan Gürpınar Belediyesi, araç filosunu da güçlendirmeye devam ediyor. Belediye, yeni alınan 11 aracın tanıtım programı gerçekleştirirken, ilçeye de daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor. Açılış töreninde konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Milletin kaynaklarını millete kullanıyoruz. Bunun da en güzel örneklerinden biri de karşınızda duran araç filosunun yürürlüğe girmesidir” Dedi. Tanış yeni filonun tanıtımında ayrıca: “İlçemiz 4 bin 132 kilometrekareyle Türkiye’nin en büyük ilçesidir. Van’ın ise 4’te 1’ini oluşturan bir coğrafyaya sahiptir. Yapacak işimiz millete sözümüz vardır, diyoruz her zaman. Girişimlerimiz sonucunda araç filomuzu ilçemize hizmet edebilecek noktaya taşıdık.  Allah'a şükür bugün huzurlarınıza 11 yeni aracımızla çıkmış bulunmaktayız. Milletin kaynaklarını millete kullanıyoruz. Bunun da en güzel örneklerinden biri de karşınızda duran araç filosunun yürürlüğe girmesidir. Değerli Gülpınarlar bize dilekçe veren bir buçuk ve iki ay kendisinde sıra gelmeyen kardeşlerimiz vardı.  İnşallah bu araç filosunun hizmete girmesiyle bunu yarı yarıya düşürmüş olacağız.” Dedi.

GÜRPINAR BÖLGENİN REKORUNU KIRIYOR

Sadece araç kiloları değil iki buçuk yılda bu belediyenin geçmişine baktığınız zaman 10 yıllık işin yapıldığını göreceksiniz diyen Başkan Tanış, “Vitrinde çalışan bir belediye değil, her mahallemizin her mezramızın hizmetini yerine getiriyoruz. Yol ne kadar zor olursa olsun yoldaşlarınla kolaylaşır. Ben huzurlarınızda başta meclis üyeleri olmak üzere tüm belediye çalışanlarına ve mesai arkadaşlarıma bu yolda bana omuz verdikleri için teşekkür ediyorum. Seçim döneminde ne demiştik parke taşı yapılmayan hiçbir mahallemiz kalmayacak. Sadece Van’ın değil, bölgenin rekorunu kırıyoruz. Bu yılsonuna kadar 34 mahalle ve 12 Mezramızı bitirmiş olacağız. Toplamda ise 1 milyon metrekareye ulaşmış olacağız. 2022 ve 2023 yılı programımızla birlikte Allah'ın izniyle tüm mahallemizi parke taşıyla buluşturmuş olacağız.” İfadelerini kullandı.

GÜRPINAR İSTİHDAM ÜSSÜ OLUYOR

Gürpınar'da 5 yılda bin istihdam sözünü verdiklerini belirten Tanış, şunları kaydetti: “Allah'a hamdolsun yeri ile birlikte 15 milyon TL'ye mal olmuş ve kendi öz kaynaklarımızla yapmış olduğumuz istihdam fabrikamız, iki aydır faaliyettedir. Şu an 230 kardeşimiz çalışıyor. Yılsonuna kadar da 600 sayısına ulaşmış olacağız. Bununla birlikte Gürpınar'da bir kardeşimiz kendi imkanı ile bizim ricamızı da kırmadı ve Çavuş Tepe de ikinci bir fabrikayı koruyor. Kendi imkanlarıyla 300 kardeşimizi de o çalıştıracak ve devamında 2022 yılı içerisinde inşallah Hoşap merkezde en az 300 kişiyi daha çalıştıracak bir fabrikayı hayata geçirmiş olacağız. Bin demiştik ama Allah'ın izniyle bin 200'e çıkaracağız. Seçim vaadi demişlerdi ama inşallah bir ay sonra bunun açılışına da yine siz değerli büyüklerimizle ve kardeşlerimizle katılacağız”

“ÖĞRETMENLER VAN’A GİDİŞ GELİŞ YAPMAK ZORUNDA KALMAYACAKLAR

Hoşap Kalesinin birinci etabının sona erdiğini ifade eden Tanış, “1 + 1 ve 2 + 1 dairelerin öğretmenler için çok avantajlı olacak. Van'a gidiş geliş yapmak zorunda kalmayacaklar. Yine milletvekillerimizin ve il başkanımızın girişimiyle Gençlik ve Spor bakanımız da yaptığımız toplantı sonucunda ilçemize spor tesisleri kazandırdık. Allah nasip ederse kısa sürede onları da gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. 1 adet 250 kişilik kapalı spor salonu 1 adet gençlik merkezi 5 adet semt sahasını bu yıl gençlerimizin kullanımına sunmuş olacağız.  Gürpınar'da başarılı sporcular çıkıyor bu da bir nebze olsun onlara destek verecek. Huzurlarınızda Karate Dünya Şampiyonası'nda Türkiye birinciliğini ve ikinciliğini elde eden genç kardeşlerimizi de tebrik ediyorum.”  

VAN MİLLETVEKİLİ ARVAS: HER ALANDA HİZMETLER VAR

Ak Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas ise, “Gürpınar eğer AK Parti’yi tercih etmeseydi. Eğer 2019 seçimlerinde tercihini AK Parti’den yana koymasaydılar. Gürpınar belki bu hizmetten mahrum kalacaktı. Siz doğru yaptınız AK Parti’yi tercih ettiniz, AK Parti belediyeciliği de başkanlarımızın da kendilerine yakışacak partilerine yakışacak Cumhurbaşkanımızın vizyonuna yakışacak hizmetleri birer birer ilçemize kazandırıyorlar. Her alanda hizmetler var, halkımızın içerisine geziyoruz, memnuniyetler var ve yıllardır birikmiş sorunlarımız var. Ancak peyderpey sorunlarımız da çözüm buluyor. Sorunların çözümüne şahitlik edince biz de halkımızla beraber memnuniyetimizi dile getiriyoruz.” Görüşlerine yer verdi.

“3 VEKİL SAHADA ÇALIŞIYORUZ”

20 yıldır AK Parti ülkemize çok kazandırdığını vurgulan Arvas, şunları söyledi: “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma yani her yönüyle hamdolsun hizmetleri inkar edilemeyecek şekilde ortada ve barizdir. Gürpınar, coğrafi konumundan dolayı Van'ın kalbidir. Tarım ve hayvancılığın en çok yapıldığı bölgelerden biridir. Hamdolsun Van'da küçükbaş hayvancılığında 1. Sıradayız. İnşallah daha da iyi olacağız. Öte yandan Biz 3 vekil olarak meclisteki çalışmalarımızı 3 gün Ankara'da diğer geri kalan kısmı da memleketimizde on üç ilçede, il merkezinde ve köylerimiz de geçiriyoruz. Milletimizde ilgili sıkıntı ve sorun taleplerini ilgili kurumlara iletiyoruz. Bunları raporlaştırılır genel merkezimize ve ilgili kuruma arz edeceğiz.”

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI TÜRKMENOĞLU: HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

 AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Bugün burada Gürpınar’a hizmet etmek için 11 aracın açılışını gerçekleştireceğiz. Gürpınar birçok ilden büyük. Tarım ve hayvancılıkta ise ön planda olan bir ilçe konumundadır. Bu vesileyle başta belediye başkanı olmak üzere muhtarlar ve halk hep birlikte ilçeye hizmet ediyor. Güçlü belediye başkanlarımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. İnsanlar belediye başkanlarını seçerken, güvenilir ve emin olduğu kişiyi seçer. Siyaset ötesinde belediyenin yereli ayağa kaldırmak zorundadır. Gürpınar Belediyesi, hizmet için uğraşıyor. İlçeye bu hizmetleri kazandıran Hayrullah Tanış kardeşim, yenilik yapmaya devam ediyor. AK belediyeciliğin en önemli özelliklerden birisi de yaptığı yeniliklerdir.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim