ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ALİ EKİNCİ


 

‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekoru kıran Van’da, yöreye özgü farklı ürünlerin yer aldığı Van kahvaltısının, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi ve Türk Patent ve Marka Kurumundan (TPE) “Van Kahvaltısı Marka Tescil Belgesi” alınması ile ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinlikleri düzenli olarak Van’da düzenlenmeye devam ediyor.

EN RENKLİ SOFRAYI BAŞKAN TANIŞ KURDU

Sosyal medya üzerinden 6 Haziran’da yapılacağı duyurulan ve birçok yerde eş zamanlı olarak düzenlenecek olan ‘Dünya Kahvaltı Günü’ etkinlikleri kapsamında Gürpınar Belediyesi öncülüğünde yaklaşık 400 kişi açık havada kahvaltı yapmanın keyfini yaşadı. Gürpark Millet Bahçesinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Norduz bölgesine ait yöresel kahvaltı çeşitleri ikram edildi. Kahvaltı etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Dünya Kahvaltı Günü’nü gençlerle birlikte yapmanın mutluluğunu dile getirerek, Pazar gününün sokağa çıkma yasaklarının olmasından dolayı bir gün öncesinden yaptıklarını söyledi.

TANIŞ: GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

‘Dünyada Van Kahvaltısı, Van’da da Norduz kahvaltısı, denemeyen varsa buyursun misafirimiz olsun’ diyen Tanış, “Biz Gürpınar Belediyesi olarak çağrıda bulunduk, gençler siz evde kalın, sabredin, zamanı geldiğinde beraber kahvaltı yapacağız. Etkinliğimiz güzel oldu, biraz sınırlı sayıda tutmak zorunda kaldık. Yine de 400 arkadaşımızın katılımı oldu. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Her yıl yapacağız.” Dedi.

GÜRPINAR’A YATIRIMLAR DA ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Belediye olarak birçok alanda faaliyetlerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Tanış, konuşmasına şöyle devam etti: “Birçok projeye imza attık. Bir de istihdama yönelik projelerimiz var. 10-15 gün içerisinde yine tekstil fabrikamızın açılışı olacak. Şu an makinalar geldi kuruluyor. Eleman alımlarıyla ilgili mülakatlar başladı. Bin 300 müracaat var. Mülakatlar çerçevesinde alacağız, nihayet bu bir özel sektördür. Hayrullah Tanış akrabalarını alıyor diyorlar, hepsi akrabamdır öyle bilsinler. İki şartımız var, Gürpınarlı olacak, Gürpınar’da ikamet ediyor olacak. Bu şekilde istihdama yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bir iş insanımız da burada kendi imkanlarıyla bir fabrika yapıyor. İmar sorununu çözdükten sonra temelini atacağız. O da tekstil. DAKA ile görüşüyoruz, ikinci tekstil fabrikamızı da yapacağız. Kimseyi işsiz bırakmayacağız.”

HOŞAP PROJESİ RÜYA PROJE!

Hoşap projelerinin temellerinin kazıldığını dile getiren Tanış, “Hoşap projesinin de temelleri kazılıyor. Bu yıl yüzde 80’ini insanlarımızın kullanımına açmak istiyoruz. Yapacağımız 1+1’ler yüzlerce öğretmenimizin orada kalmasını sağlayacak. Hem turizm hem ticari hem kültür boyutu var. Orada 500 yıllık bir han var, ne yazık ki vatandaşlarımız tarafından ahır olarak kullanılıyor. Bunu da turizme kazandıracağız. Kapalı çarşı gibi bir projemiz var. Tabi engellerle karşılaşıyoruz, ama biz engelleri yıkmak için geldik. Tabi bunları yaparken de insanlarımıza vermiyoruz, çünkü 18. Maddeyi uyguluyoruz. Hoşap Van’ın doğuya açılan kapısıdır. İnşaatı devam eden 250 kişilik spor salonumuz var. Yine 2,5 kilometrelik prestij caddemiz var, Gürpınar’ın çehresini değiştirecek. 5 milyon değerinde bir proje. Bu arada Norduz Soframız açıldı, bunu da söyleyeyim, bizi arayanlar oluyor. At çiftliğimiz var, çocuk oyun gruplarımız var, spor tesislerimiz var orada. Survivor benzeri Gürvivar var. Adrenalin isteyenler batıya gitmesin bize gelsin. Buna benzer etkinlikleri artırmaya çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim