TOKİ tarafından yapımı devam eden hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Çiftci, Erciş Devlet Hastanesi inşaatında yüklenici firmalardan kaynaklı bir gecikmenin olduğunu belirtti. Çalışmaların aralıksız devam ettiği yeni hastanenin 250 yatak kapasiteli olarak yapıldığını ve Mayıs 2015 tarihinde Erciş halkının hizmetine açılacağını ifade eden Çiftci, “Yaşamış olduğumuz deprem afetinden sonra Sayın Başbakanımızın talimatı, teşkilatımızın ve Erciş halkımızın istekleri ile girişimlerimiz sonucu 150 yataklı devlet hastanemizi 250 yatağa çıkardık. Hamdolsun bugün burada çok yoğun bir tempoda çalışma var. Allah nasip ederse 2015 yılının Mayıs ayında hastanemizin inşaatını bitirip, Erciş halkımızın hizmetine sunacağız. Hastanemiz 250 yataklı olarak bölgenin en modern, en güzel devlet hastanelerinden birisi olacak. Ameliyathaneleri, modern odaları, tüp tesisleri ve kadrosuyla Erciş Devlet Hastanesi bitmiş olacak” dedi.

Hastane ile ilgili olarak birçok spekülasyonların çıktığını, bir çok iftira ve dedikodunun söylendiğini vurgulayan Çiftci, "'Seçim kaybedildi diye bu da iptal edildi, başka yere götürülecek' gibi iftiralar atıldı. Ama biz her zaman söyledik. AK Parti iktidarı olarak, AK Parti teşkilatı olarak ve AK Parti milletvekili olarak söylediğimiz her şeyin arkasında durduk. Bu hastane yerinde yapılacak dedik. Devlet hastanesi Allah nasip ederse en kısa sürede bitecek demiştik. Hamdolsun bu çalışmalarımızın sonuna geldik. Bugün AK Parti Van İl Başkan Yardımcımız Nasır Sinoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanımız Adnan Aydın kardeşim ve teşkilatımız üyeleriyle birlikte hastanenin inşaatında yapmış olduğumuz incelemelerde bulunduk. Gördük ki, çalışmalar çok yoğun bir tempoda devam ediyor. 150 yataklı bölümün bütün kaba inşaatı bitmek üzere. Ön tarafta poliklinikler bölümünün önemli bir kısmı bitmiş" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümeti olarak, verilen her sözü yerine getirdiklerini dile getiren Çiftci, “Başımız dik, alnımız ak. Ercişli hemşehrilerime ne yaparsak azdır. Göreve ilk başladığımızda Erciş'te, 20 civarında uzman, çok az sayıda da pratisyen doktor varken, hamdolsun bizim dönemimizle birlikte 50-60 aralığında uzman doktor, bir o kadar da aile hekimimiz, diş hekimlerimiz, diğer uzmanlarımız ve pratisyen hekimlerimiz mevcut. Bu hastane bitinceye kadar, polikliniklerin yetersiz olması nedeniyle yeni poliklinikler açacağız. Ayrıca madde bağımlıları için de orada bir psikiyatri servisi açacağız. Bu hizmetlerin getirilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sağlık Bakanımıza Erciş halkı ve şahsım adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim