Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan belediyenin 2014-2019 yılları arasında yapacağı çalışmaların tespitine dönük belediyenin teknik personelinden oluşan Araştırma ve Geliştirme ( ARGE ) Birimi çalışanlarıyla mahallelerde toplantılar alarak mahallenin görüş ve önerilerini, projelerini raporlaştırarak Edremit'in stratejik planını halkla beraber oluşturuyor. Eş başkanlar ve beraberindeki ARGE birimindeki teknik personelle üç aya yakındır yapmış oldukları eğitim seminerleri, teknik eğitim kursları ve ilgili paydaş kurumlarla yapılan toplantıların ardından şimdi de Edremit'e bağlı mahallelerde düzenlenen toplantılarda vatandaşlar ve muhtarla bir araya gelerek 2014-2019 yılları arasında yapacağı stratejik planı halkla beraber oluşturuyor.

ÇETİN: HALK NE İSTERSE O OLACAK

Mahalle toplantıları çerçevesinde Çiçekli, Yenimahalle, Eski ve Yeni Camii mahallelerinde alınan halk toplantılarında yüzlerce vatandaşla bir araya gelinerek görüş alış-verişinde bulunuldu. Aynı zaman öncesinde köy olan büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne kavuşan Çicekli beldesi ve bağlı mahalle muhtarıyla da bir araya gelinerek stratejik plana dair görüş alış verişinde bulunuldu. Yenimahalle'de yapılan toplantıda konuşan Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, Edremit Belediyesi olarak görevde bulunacakları süre içinde yapacakları her hizmeti önce mahalleliye danışıp sonra yapacaklarını belirtti. Bu sebeple 2014-2019 yılları arasında yapılacak olan çalışmaları da stratejik planını oluştururken öncelikli olarak halkın görüş ve önerilerini esas alacaklarına dikkat çeken Çetin, bu temelde mahalle toplantılarının kendileri açısından çok önemli olduğunu aktardır.

Halk toplantılarında konuşan eş başkan Abdulkerim Sayan ise büyükşehir yasasıyla Edremit nüfusunun 12 binden 120 bine yakın bir sayıya ulaştığını hatırlatarak böylesi bir durumda belediyenin de hizmet alanının genişlediğini belirtti. Edremit'e bağlı tüm mahallelerde fizibilite çalışmasını belediyenin teknik ekipmanlarıyla yaptıklarını belirten Sayan, bununla beraber tüm mahallelerde ayrı ayrı alınan halk toplantılarıyla da mevcut sorunların halktan doğruda tespitine gittiklerini açıkladı. Mahallerde düzenlenen her toplantıda eş başkanların düzenlenen toplantının amacına ilişkin yaptıkları bilgilendirme ve değerlendirmelerin ardından; ARGE Birimi bünyesinde farklı komisyonlarda çalışma yürüten belediyenin teknik personeli de mahalleliye ARGE hakkında ayrıntılı teknik bilgi sunumundu bulunuyor. Toplantılara katılan yurttaşlar belediyenin bu yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirterek mahallelerine ilişkin görüş önerilerini ve yapılmasını talep ettikleri projeleri aktardı. Akşam mahallelerde yapılan toplantıların diğer mahallelerde alınacak toplantılarla süreceği bildirildi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim