Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 657 mahalle, Hakkâri’de 112 köy ile 328 mezra, Muş'ta 290 ve Bitlis'te de 315 köye ulaşım sağlanamıyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 657 mahalle yolunun etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi. Van'da aralıklarla etkisini sürdüren karın daha önce açılan yolların tekrar kapanmasına yol açtığı bildirilen açıklamada, yaklaşık 150 araç ve 450 kişilik ekiple merkez ve ilçelere bağlı mahallelerde çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde yoğun kar yağışının beklendiği bildirildi.

 

Yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hava sıcaklıklarında 4-6 derece arasında düşüşün yaşanması tahmin edilmektedir. Yağışların, Hakkari, Muş, Bitlis ve Van'ın güney kesimlerinde yoğun olması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir."

 

MUŞ

Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkez ve ilçelere bağlı 290 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Yentür, ekiplerin sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başladığını dile getirdi.

 

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise iki gün önce açtıkları Muş-Kulp karayolunun, çığ düşmesi sonucu yeniden kapandığını kaydetti.

 

BİTLİS

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez de kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 315 köye ulaşım sağlanamadığını bildirdi. Kentte devam eden kar nedeniyle Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı bütün köy yollarının ulaşıma kapandığı bilgisini veren Sönmez, "Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Acil durumlar için de ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız" ifadesini kullandı.

 

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise karın salı günü öğle saatlerine kadar devam edeceğini söyledi. Saraç, kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle vatandaşları çığ tehlikelerine karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Bitlis Valiliği de engelli ve hamile kadınların olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün idari izinli sayılacağını duyurdu.

 

Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezi ve bağlantı yollarında karla mücadele çalışması yürütürken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve zincir takmaları yönünde uyardı.

Hakkâri’de de 112 köy ve 328 mezra yolunun kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. 

Editör: TE Bilisim