Gürpınar Belediyesi'nin üretimi teşvik etme ve destekleme girişimleri Büyükşehir Belediyesi ve DTK Eknomi Komisyonu'nun destekleri ile devam ediyor. İlçede bu kez de ceviz fidanları dağıtıldı. Dağıtılan ceviz fidanlarından 3-4 yıl içersinde verim alması beklenirken, yetkililer, "üretim ve istihdama yönelik destek ve girişimlerimiz devam edecek" açıklaması geldi.

 

Gürpınar'da tarıma yönelik destekler devam ediyor. İlçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturan tarımın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Gürpınar Belediyesi'nin başlattı seferberliğe DTK Ekonomi Komisyonu ile Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Gürpınar Belediyesi'nin ücretsiz sunduğu makine ve ekipman desteğinin yanı sıra tohum ve sebze fidesi desteğine ceviz fidanlarının dağıtımı da eklendi. Büyükşehir Belediyesi ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekonomi Komisyonu'nun desteği ilçede 4 bin tane aşılı ceviz fidanı dağıtıldı.

 

VATANDAŞLAR ÇOK MEMNUN

Fidanlarını almak için gelen yurttaşlardan Ahmet Bozdemir belediyenin bu girişimlerinden son derece memnun kaldıklarını belirterek, "ilk kez doğru düzgün bir belediye ile karşılaşıyoruz. İlçemizin tüm sorunlarına el atıyor. Ayrıca tarımı desteklemek ve ilçe ekonomisini geliştirmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Daha ne isteyelim ki. Allah onların yardımcıları olsun" dedi. Kendisinin eskiden de kimi tarımsal girişimlerinin olduğunu, ancak belediyenin teşvikleri ile bunu daha da geliştirdiğini aktaran Bozdemir, "inşallah tarımsal alanda ilçemiz çok daha iyi gelişecektir" dedi. Şaban Karakoç ise, belediyenin kendilerini her alanda desteklediğini, sorunlarını çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını, imkanları kısıtlı olmasına rağmen ilçeyi bütünlüklü olarak kalkındırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, "yollarımızı yaptılar, tarımı geliştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de onlara desteklemeye devam edeceğiz" diyerek belediye eş başkanlarına ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Aşkan (Bükeç) Muhtarı İsmet Koçak da belediyenin desteklemelerinden memnun olduğunu söyleyerek bu girişimlerin devam etmesini istedi.

 

“DESTEKLEMELER DEVAM EDECEK”

Gürpınar Belediyesi çalışan Ziraat Mühendisi Sezgin Bayram ile DTK Ekonomi Komisyonu üyesi Ziraat Mühendisi Dilan Yıldız tarımsal alandaki desteklemelerinin devam edeceğini, halkı üretime teşvik etmek için hem ekipman, hem tohum hem de gide dağıtımlarını sürdüreceklerini ifade ettiler. İleriye dönük olarak desteklemelerinin sadece bununla sınırlı kalmayacağını da söyleyen Bayram ve Yıldız, tek hedeflerinin ilçe tarımı, bununla bağlantılı olarak ilçe ekonomisinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim