Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Gevaş ilçesine bağlı Bağlama, Töreli, Anaköy ve Daldere mahalle yolunda yeni yol çalışması başlatıldı. Yüksek dağ zirvelerinden köylere yeni yollar açmak için geceli gündüzlü çalışan ekipler, 4 bin 300 metrede genişletme ve yenileme, 750 metrede ise yol açma çalışmalarını yapıyor.

Van merkez, ilçe ve köylere dönük çalışmaları sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, özellikle kış aylarında yol çilesi çeken köylere dönük yol açma, yeni yolların yapımı ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şuana kadar yüzden fazla köyde çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, bir ay içerisinde birçok köy yolunu tamamlayacak. Alaköy Sahil yolu tamamlanma aşamasına gelirken, Büyükşehir ekipleri kışın yol gitmeyen
Gevaş ilçesine bağlı Bağlama, Töreli, Anaköy ve Daldere mahalle yolunda çalışma başlattı. Yüksek dağ yamaçlarında yol açma çalışması yapan Büyükşehir, yol çalışmalarını 40 gün içerisinde tamamlayacak.

KIŞA HAZIR HALE GELECEK

Yapımına devam eden 5 bin 50 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan yolun 4 Bin 300 metresinde genişletme ve iyileştirme, 750 metresinde ise yeni yol açma çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürü Erol Demir, “Gevaş merkezle grup mahalleler arasında geçişi sağlayan eski yol kuzey tarafta ve daha engebeli olduğundan kışın ulaşımın sağlanamıyor. Bu nedenle güney cephede 7 metre genişliğinde yol açıyoruz. Kışa yetiştirebilmek için çalışmalarımıza hız verdik ve kış gelmeden yolu ulaşıma açacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim