Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve beraberindeki heyet Gürpınar esnafını ziyaret ederek 3 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan HDP Van İl Kongresine davet etti. Ziyaret esnasında yaptığı açıklamada Çoban, Kobanê'nin kendilerine çok şey öğrettiğini kaydederek, "Örgütlülüğümüzü korumamız durumunda başaramayacağımız şey yoktur" dedi.

Esnaf ziyaretine Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Gürpınar Belediye Eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, HDP ve DBP ilçe Başkanları ve yöneticileri, DBP Van İl yöneticileri, DÖKH Aktivistleri katıldı. Tek tek esnafı gezerek kongreye davet eden HDP ve DBP'lileri esnaf büyük bir ilgi ile karşıladı. Çoban esnaflarla yaptığı konuşmada, "Sizi yarın yapılacak olan DBP Gürpınar ilçe kongresine davet etmiyoruz, çünkü o sizin kongresiniz ve eminiz ki sizler kongrenizi büyük bir katılım ile gerçekleştireceksiniz" dedi.

ÇOBAN: BAŞARI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNDEN GEÇER

Ziyaret bitiminde basın emekçilerine kısa bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, başarının iki şeyden geçtiğini kaydederek bunun kadın erkek eşitliği ve örgütlülük olduğunu söyledi. Kadın erkek eşitliğinin vazgeçilmez olduğunu belirten Çoban, örgütlülüğün de son derece önemli olduğunu kaydetti. Çoban şöyle konuştu: "Kobanê halkı bizlere çok şey öğretti. Ağır silahlarla dört bir yandan yapılan çete saldırılarına rağmen Kobanê kendi örgütlülüğünü koruyarak çete saldırılarına karşı direnmesini bildi. Bizler de örgütlülüğümüzü ve birlikteliğimizi korursak, başaramayacağımız hiç bir şey yoktur." 3 Ocak 2015 tahinide yapılacak olan HDP Van İl Kongresine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılacak.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim