https://dub130.mail.live.com/ol/clear.gifErciş İlçesinde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanallarında yaşanan tıkanmalardan kaynaklı oluşan su taşkınları Van yolu caddesi su ile dolarak adeta gölete döndü. Diğer taraftan VEDAŞ'ın sebep olduğu elektrik kesintileri sonucu ise su sondaj motorları yandı, birçok mahalle susuz kaldı.


Geçen gece saat 22 sularında Salihiye Mahallesi, Müftüoğlu Petrol mevkiinde DSİ'ye ait sulama kanalının tıkanması sonucu cadde ve iş yerleri sular altında kaldı. Taşan sulardan birçok ev ve iş yeri zarar görürken Van-Ağrı çevreyolunda suyun oluşturduğu yoğunluk ise sürücülere ve çevredeki vatandaşlara zor anlar yaşattı.

 

''İHTARLARA RAĞMEN MÜDAHALE EDİLMEDİ''

Yollarda ve iş yerlerinde biriken suyla ilgili konuşan mahalleli yaşanan tıkanmayı ihbar ettiklerini ama DSİ'nin herhangi bir müdahalede bulunmadığını kaydetti. Taşmada büyük zarar gören Renault Erciş Bayii yöneticisi Mustafa Karaarslan ise ortada bir sorumsuzluğun olduğunu dile getirerek iş yerinde yaşanan zararın tanzimi için DSİ'ye dava açacaklarını söyledi. Karaaslan, “Su tıkanır tıkanmaz defalarca aramamıza rağmen DSİ tarafından herhangi bir geri dönüş yapılmadı. İş yerini tamamıyla su alana kadar müdahale etmelerini bekledik ancak herhangi bir girişim olmayınca biz kendi çabalarımızla kurtarabildiğimiz malzeme ve dokümanları tahliye ettik. 1 milyonu aşan zararı tanzim etmek için DSİ ile ilgili Avukatlarımız aracılığıyla adli süreç başlatacağız.''dedi.

Yaşanan tıkanma, Vaski (Van Su ve Kanalizasyon İdaresi) Erciş Şubesi'nin müdahalesi sonucu aşılırken biriken su, çöp ve moloz yığınlarını tahliye etmek için Erciş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerinin gece boyunca mesaisi yaptı. Elektrik kesintisinden dolayı VASKİ'ye ait sondaj motorları zarar gördü. Diğer taraftan VEDAŞ'ın yaşattığı elektrik kesintilerinden dolayı ise VASKİ Erciş Şubesi'ne ait iki adet sondaj motoru yanarken farklı yerlerdeki birçok kablo zarar görerek devre dışı kaldı. Beyazıt Mahallesi Solaha mevkiinde bulunan sondajların yanmasından sonra mahalleli susuz kaldı.

 

Kesintilerin bir sabotaj olduğunu dile getiren VASKİ Erciş Şubesi yöneticilerinden Özkan Toğal, Erciş'te iki gündür yaşanan su kesintilerinin kesilen elektrik sonucu olduğunu söyledi. VASKİ Erciş Şube ekiplerinin zarar gören sondaj motor ve kablo tamiratları ise devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim