Erciş'te 12 Ekim gününden bu yana farklı aralıklarla yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan ve aralarında Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda siyasetçinin bugün görülecek duruşmasına dikkat çekmek için her hafta düzenlenen basın açıklamaların 27'incisi gerçekleştirilerek bildiriler dağıtıldı.

 

Erciş Belediye Eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanması ile başlayan ve belediye eş başkan Yardımcısı Nuri Çiçek'in tutuklanması ile devam eden belediyeye yönelik baskı ve tutuklamaları kınamak için her hafta düzenlenen protestoların 27'inci gerçekleştirildi. Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya DBP Erciş ilçe eş başkanları Hatice Yıldız ile Mutafa Sağlam, Belediye Eş başkan vekili Güler Avcı, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Açıklamada, bugün ilk duruşmasına çıkacak olan belediye eş başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyeleri ve ilçedeki diğer tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması istenirken halka kendi iradelerini sahiplenme çağrısı yapıldı.

 

''BASKI VE TUTUKLAMALARI ÇÖZÜM OLARAK GÖRENLER TEKRAR YANILACAKLAR''

Katılanlar adına basın metnini belediye meclis üyesi Gülay Yılmaz okudu. Yılmaz Ekim ayından beri ilçede farklı aralıklarla devam eden ilçedeki tutuklamalara değinerek baskı ve tutuklamalarla çözüm bulmak isteyenlerin tekrar yanılacağını söyledi. Yılmaz; “Ekim ayında başlatılan ve aralıklarla devam eden ilçemize ve belediyemize yönelik tutuklama furyası kapsamında başta eş başkanımız Diba Keskin, belediye meclis üyelerimiz, ilçedeki kurum temsilcileri ile siyasetçiler aylardır tutuklu bulunmaktadır. En son geçtiğimiz hafta yine benzeri bir yönelim olmuş ve aralarında belediye personellerimiz olmak üzere birçok kişi tutuklanmıştır. Baskı ve tutuklamayı çözüm olarak görenler geçmişte olduğu gibi yanıldıklarını tekrar görecekler. Halkın iradesini hiçe sayarak, halkın kurumlarını baskı altında tutarak varılacak bir yerin olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

''ERCİŞLİLER İRADELERİNE SAHİP ÇIKSIN''

Konuşmasının devamında aralarında belediye eş başkanı Diba Keskin'in de bulunduğu tutukluların hakim karşısına çıkacağına ilişkin sahiplenme çağrısı yapan Yılmaz, geç de olsa adaletin yerini bulmasını umduklarını söyledi. Yılmaz sözlerini ''Bugün aylardır farklı tarihlerde ve aynı içi boş sebepten tutuklanan arkadaşlarımız Erciş'te ilk duruşmasına çıkacak. Eş başkanımız Diba Keskin ve diğer belediye yöneticilerimiz halka adil ve doğru hizmet götürmekten başka bir şey yapmadıklarını bizler de halkımız da çok iyi biliyor. Yarın adaletin geç de olsa yerini bulmasını umuyor ve tüm arkadaşlarımızın serbest kalarak ailelerine, bizlere ve görevleri başına dönmelerini bekliyoruz. Tüm Erciş halkının da orada olarak kendi iradelerine sahip çıkacağına inancımız tam. Buradan bir kez daha Erciş'in iradesine konulan ipoteğin kaldırılmasını talep ediyoruz.'' şeklinde sürdürdü. Yapılan açıklamadan sonra DBP, HDP ve ilçede bulunan çeşitli STK temsilcilerinin katılımı ilçe genelinde beş bin adet bildiri dağıtılarak halka yarın ki duruşmaya katılım çağrısı yapıldı. 

Editör: TE Bilisim