Makam odasını kaldırarak 'Halk odasına ' çeviren Belediye eş başkanları, halk esaslı belediyecilik anlayışı doğrultusunda meclis toplantılarını halkın yoğun katılımıyla mahallelerde yapmayı sürdürüyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda mahalle halkı kendi sorunlarını meclise ulaştırma fırsatını bulmuş oluyor.

DBP'li Edremit Belediyesi, yerel yönetimler mevzuat işleyişi dahilinde her ay birkaç gün içinde yapılması planlanan meclis toplantılarını mahallelerde halkın da katılımıyla yapmayı sürdürüyor. Edremit Belediyesi 30 Mart yerel seçimlerinde belediye yönetimini tekrardan kazanan DBP'li Edremit Belediye eş başkanları ve belediye meclisi demokratik, katılımcı, ekolojik, kadın özgürlükçü ve halkçı belediyecilik anlayışı çerçevesinde başlattığı uygulamaları kararlıkla sürdürüyor. Tüm ezberleri bozarak Belediye Başkanlık Makam odasını fesh ederek halk odasına dönüştüren DBP'li Edremit Belediye eş başkanları, belediye meclisiyle berabar ilçe sorunlarının görüşülüp karara bağlanmış olduğu aylık olağan meclis toplantılarını halkın yoğun katılımıyla her ay bir mahallede yapıyor.

“DÜNYA BARIŞI GÜNÜ TÜM HALKLARA KUTLU OLSUN”

Edremit Belediyesi, altıncı meclis toplantısı olan 'Eylül Ayı' aylık olağan meclis toplantısını Edremit'e bağlı Şabaniye Mahallesi'ndeki Halime Molla Müşerref Taziye evinde düzenlenen toplantıyla sürdürdü. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısının açılış konuşmasını Kürtçe yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolaysıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Ortadoğu coğrafyasında her daim kan ve gözyaşının eksik olmadığı; barışın bu topraklarda halklar için ekmek su kadar gerekli olduğuna dikkat çeken Çetin, fakat coğrafyada halklar arasında kalıcı barışın bir türlü inşa edilemediğini söyledi. Kürt halkının Ortadoğu coğrafyasındaki mevcut barışı isteyen realitesinin savaş çığırtkanlığı yapan tüm savaş lobilerini zora soktuğunu altını çizen Çetin, Kürt halkının bu coğrafyada barış içinde yaşamanın mümkün olduğunu tüm dünyaya ve insanlığı ortaya koyduğu hoşgörü, eşitlik, kardeşlik temelli yapılanmayla ispatlayacağını belirtti.

MAXMUR VE ŞENGAL İÇİN YARDIM KARARI

Sonrasında konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Sayan da 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün tüm ezilen halklara, savaş coğrafyasında barış için mücadele edenlere kutlu olması dileklerinde bulundu. Savaşın yarattığı tahribatların yüzyıllarca onarılamadığına dikkat çeken Sayan, barış ve huzur içinde yaşanabilir bir dünyanın inşası için herkesin Ortadoğu coğrafyasında en çok ihtiyaç duyduğu barış için mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Eylül Ayı gündem maddelerinden sosyal duyarlılık çerçevesinde Mahmur ve Şengal’de yaşayan halka yardım edilmesi de görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.

Yapılan konuşmaların ardından Eylül Ayı meclis gündem maddeleri görüşülmek üzere meclis oturumu açıldı. Eylül ayı meclis gündemi kapsamında:

1- Ekoloji ve Sağlık Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi,
2- (Fen İşleri Müd.) Trafik Komisyonunun Hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi,
3- İmar Komisyonunun Hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi,
4- Tarımsal Kalkınma Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi,
5- Mahmur ve Şengal’de yaşayan Halkımıza yardım talebinin görüşülmesi,
6- Emlak Vergi borçlarının yapılandırılmasının görüşülmesi,
7- Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi,
8- Hukuk İşleri Çalışma Yönetmeliğinin görüşülmesi.

Ek gündem maddeleri olarak da:

- ARGE biriminin stratejik plan hazırlık aşamasının değerlendirilmesinin görüşülmesi
- İmar Komisyonunun vermiş olduğu Van Gölü kıyı şeridinin koruma ve iyileştirme adı altında İhtisas Komisyonun oluşturulması hakkında görüşülecek.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim