Büyükşehir yasasıyla birçok köyün ve mahallenin belediyeye bağlanmasıyla birlikte nüfusu 12 binden yaklaşık 120 bine ulaşan Edremit'te, belediye ekipleri başta yeni bağlanan köyler olmak üzere tüm eski ve yeni mahallerde başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Edremit Belediyesi mahallelerde başlattığı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Nüfusu 30 Mart seçimlerinde 12 Binden 120 Bine çıkan Edremit İlçesinde Belediye adeta çalışma seferberliği başlattı. Edremit belediyesinin çalışma sezonuyla beraber mahallelerde yaptığı sorun tespitlerine dönük fizibilite çalışmalarının ardından tespiti yapılan sorunların çözümüne dönük acil eylem planları pratiğe geçirilerek vatandaşların daha iyi yaşanabilir bir kentte yaşamalarının mücadelesi veriliyor.

‘SU SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU’

Başta temel ihtiyaçlar olan yol, su, kanalizasyon, temizlik gibi konularda tüm hizmet alanında etkili bir çalışma seferberliği yürüten belediye ekipleri çalışma yürüttükleri tüm mahallelerde de vatandaşlardan büyük destek aldı. Yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda ilçede yaz ayları boyunca kimi vatandaşların içme suyunu bostan ve tarla sulamada kullanarak büyük bir su israf tüketimine yol açtıkları halde belediye ekipleri bunlarla da mücadele ederek ilçe genelinde içme suyu sorunun yaşanmamasını sağladı.

‘YOLLAR DA TAMAM’

Yol yapım çalışmaları kapsamında eskiden köy statüsünde olan Çiçekli ve bağlı köylerde Edremit Belediyesi yol yapım ekipleri birçok alanda yeni imar yolları açarken, hasarlı ve stabilize olan yollarda da asfaltlama çalışması yaptı. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen ve çok öncesinde yolları yapılan fakat sonrasında meydana gelen aşırı yıpranmalar ve yol bozulmalarına müdahale eden ekipler, burada asfalt yama işlemleri yaparak yolları köstebek yuvası olmaktan çıkardı.

‘BORULAR DÖŞENDİ, İSTİNAT DUVARLARI ÖRÜLÜYOR’

Belediye Fen İşleri ekipleri başta Şabaniye Mahallesi olmak üzere birçok mahallede yol kenarında üstü açık sulama kanalları olarak kullanılan drenajlara büyük borular döşeyerek kapatma işlemi gerçekleştiriyor. Aynı zamanda kanalizasyon boru hatlarının da döşemesini yapan ekipler mahalle aralarındaki arklar üzerine kurulu olan ve çökmüş köprüleri onararak yada yeniden yaparak mahallelinin hizmetine sunuyor. Belediye ekipleri aynı zamanda yol yapım çalışmalarını yaptığı alanlarda öncelikli olarak alt yapı sorunlarını çözdükten sonra yol kanarında bulunan yüksek yerlerde toprak kayması yada kayaç kaymamalarını önleyip yolları daha güvenli hale getirmek için yol kenarına istinat duvarları örerek yolları daha güvenli hale getiriyor.

‘TAZİYE EVLERİ DENETLENDİ’

Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, mahallelerde taziye evlerinin yapımına dönük yaptıkları çalışmalar kapsamında birçok mahallede taziye evi yapımına öncülük etti. Çiçekli ve diğer mahallelerde yapılan taziye evleri yapımlarını yerinde inceleyen Eş Başkanlar burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Eş Başkanlar burada teknik ekiplerden çalışmalara dair bilgi aldı.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim