Edremit Belediyesi 2014 yılı çalışma sezonu kapsamında önüne koyduğu projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. İlçe genelinde birçok mahallede mevcut yol gitmeyen imar alanlarına yeni yolların açılması için çalışmalar başlatan belediye ekipleri, kimi mahallelerdeki dar sokakları da genişleterek vatandaşların daha müreffeh bir yaşam standartına ulaşmasının mücadelesini veriyor. Tüm bu çalışmalarla beraber belediye ekipleri havaların sıcak seyretmesiyle beraber çoğalan karasineklere karşı da ilaçlama çalışması başlatıldı. İlaçlama kapsamında tüm ilçede karasinek ilaçlama çalışması yapıldı

Duvarlarla daraltılan yollarda genişletme çalışmaları sürüyor. Şabaniye Mahallesi'nde 7. sokakta başlatılan alt yapı drenaj döşeme işlemi ile yol genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sokakta öncelikli olarak yağmur ve kar sularının terfisi için yer altına saklanabilen tarzda drenaj borusu döşeyen belediye fen işleri ekipleri, sonrasında yurttaşların duvarlar örerek daralttığı yolda genişletme çalışmaları başlattı.

VATANDAŞLARLA GÖRÜŞÜLEREK İKNA EDİLDİ

Çalışmaları yerinde inceleyen Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'a, Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan mevcut çalışma hakkında bilgi sundu. Öncelikli olarak yol genişletme çalışmalarını yapılması için sokakta bulunan tüm ailelerle tek tek görüştüklerini ve yol genişletme konusunda ikna ettiklerini belirten Cihan, sonrasında 1500 metre uzunluğundaki yol da öncelikli olarak 400'lük drenaj borusu döşeme sistemi uygulandıktan sonra 4 metreye kadar daraltılan yolda genişletme çalışmalarıyla beraber yolun 9 metre kadar bir genişliğe kavuşturulduğunu söyledi. Mahallede içme suyu hattı değiştirildikten sonra asfaltlama çalışmalarını başlayacaklarının bilgisini veren Cihan, birçok mahallede aynı uygulamada çalışmaların sürdüğünü aktardı.

VATANDAŞ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN

Yol genişletme çalışmalarının yapıldığı sokak güzergahında evleri bulunan vatandaşlar belediyenin bu çalışmasından dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini, böylesi çalışmaların sürdürülerek yurttaşların daha rahat ve yaşanabilir yaşam alanlarına kavuşmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim