Edremit Belediyesi halka hizmet boyutunda yeni projelerle önemli adımlar önüne koyduğu projeleri bir bir hayata geçiriyor. Belediyenin projeleri arasında bulunan Sebze ve Meyve Yetiştiricileri Pazarı ve Ücretsiz Otopark projeleri hayata geçiriliyor.

 

BELEDİYEDEN ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK

Edremit Belediyesi tarafından ilçede tarımla uğraşan çiftçilerin ürettikleri ürünleri ilk elden kendilerinin satabilmeleri için Sebze ve Meyve Yetiştiricileri Pazarı kuruldu. Edremit’te tarım alanlarında çiftçilerin yetiştirdiği dut, kayısı, armut, elma, ayva, ceviz, kiraz, vişne meyvelere ile beyaz fasulye, ay çiçeği, marul, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, kişniş, pazik, nane, reyhan, patates benzeri üretilen ürünleri satılması için kurulan pazarla beraber çiftçilerin kendi ürettikleri satabilmelerinin koşulları tamamıyla oluşturulmuş olunacak.

 

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ HEBA OLMAYACAK

Van’da bir ilk olan yetiştiriciler pazarının hayata geçmesiyle beraber üreticilerin de yüzü gülecek. Üretici çiftçiler kendi tarlalarında ürettikleri mahsullerini kurulan bu pazarda tezgâha çıkarak ilk elden satışını kendisi gerçekleştireceği için kâr marjları da haliyle kendilerine kalacak. Belediye bu şekilde çiftçiye büyük bir destek vermiş olacak. Edremit’te çiftçiler yetiştirdikleri ürünleri şimdiye kadar kendi imkânlarıyla oluşturdukları ve ürünlerinin büyük bir çoğunluğunun heba olduğu derme-çatma yol kenarı pazar tezgâhları yerine artık Edremit Belediyesi’nin hayata geçirdi. Sebze ve Meyve Üreticileri Pazarı ile beraber çok daha rahat koşullarda derli toplu bir şekilde müşteri yoğunluğunun daha fazla olduğu bir alanda ürünlerini satarak emeğinin karşılığını alabilecek.

 

TEZGÂH YERLERİ BELİRLENDİ

Yeni TOKİ Yolu kavşağında kurulan ve her üretici için ayrı bölmeleri olan pazar; dağınık görüntülerin önüne geçerek, ilçeye uygun bir şekilde dizayn edildi. Edremit Belediyesi’nin kurmuş olduğu Pazar alanında ilçede tarım yapan tüm üreticilere yetecek kadar yer mevcutken kurulan pazar tezgâhlarının yer sıralaması için de kura çekilerek çiftçileri yerleri tahsis şimdiden belirlendi.

 

ÜCRETSİZ OTOPARK EDREMİT’İ RAHATLATACAK

Edremit Belediyesi’nin hayata geçirdiği bir diğer önemli proje ise Ücretsiz Otopark oldu. Özellikle hafta sonları binlerce vatandaşın göle girmek ve piknik yapmak için akın ettiği Edremit’te ortaya çıkan araçların park yeri sorunu için Edremit Belediyesi yoğun olarak kullanılan Sahil Caddesi Kocaeli Dostluk Parkı’nın olduğu alana 3 bin metrekarelik alan üzerine ücretsiz otopark yaptı. Ücretsiz otopark projesini de hayata geçirerek ilçeye gelen vatandaşlara araçlarını park etmeleri noktasından büyük bir kolaylık sağlamış olacak. Haftanın her günü, her saatte açık olacak olan Ücretsiz Otopark Sahil Caddesi Kocaeli Dostluk Parkı karşında bulunmaktadır.

 

ÇELEBİ: GÜVENİLİR VE KONTROLLÜ

Sebze ve Meyve Yetiştiricileri Pazarı ve Ücretsiz Otopark Projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan belediye yetkilisi Suzan Çelebi, bu projelerin Edremit’i büyük ölçüde rahatlatacağını ve derme çatma yol kenarı pazarları kuran yetiştiricilerin de daha temiz ve güvenli yerlerde satış yapmaları için olanak sağlayacağını belirtti. Çelebi şu sözlere yer verdi: “Yol kenarında satış yapan ve üretim yapıp satışı için mekân bulamayan üreticilerimiz için yaptığımız bu projeyle, onlara daha iyi hizmet sunabilme olanağı sağladık. Üreticilerinde kararıyla bu alana bir yönetim belirleyip bu alanda daha güvenilir ve kontrollü bir şekilde satış yapmaları sağlanacak.” Suzan Çelebi aynı zamanda Ücretsiz Otopark’ın da Edremit’e gelen vatandaşlar için büyük ölçüde kolaylık sağlayacağını belirtti. Çelebi; “Yurttaşların araçlarını diğer araçların geçiş güzergahına park edip yolu kapatmaması için böyle bir proje hazırladık. Yaklaşık 3 dönümlük bir alan üzerine kurulan bu otopark, Edremit’e gelen yurttaşlar için park yeri konusunda kolaylık sağlayacak.” Dedi.

Editör: TE Bilisim