Erciş Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın Erciş'in daha önce alınan otobüslerle nispeten rahatlayan ulaşımını uzun vadede çözmek adına aldığı otobüsler için tanıtım töreni düzenledi. Eski Rus Pazarında yapılan törene yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan ve Tuğba Hezer, HDP' ye destek için Irak Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelen bir heyet ile Erciş HDP ve DBP İlçe yöneticileri, Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin katıldı.


 

AÇILIŞ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın Erciş'in ulaşım sorununu büyük ölçüde çözecek olan 9,5 metre uzunluğunda, modern ve engellilere duyarlı on adet otobüsün kente konvoy halinde girmesi şehirde büyük heyecan yarattı. İlçe merkezine giren otobüsleri halk, zafer işaretleri ile karşıladı. Şehir turundan sonra Eski Rus Pazarı'nda tören için hazırlanan alana giren konvoy, burada zılgıtlarla karşılandı. Toplanan kalabalık kitle, Koma Medzan müzik grubunun sahne almasıyla müzik eşliğinde halaylar çekerek ''Bizler meclise'', ''Şehit namirin'' şeklinde sloganlar attı.

 

''BU BAŞARILAR BU YOLDA YAŞAMLARINI YİTİRENLERİN EMEĞİDİR''

Saygı duruşundan sonra açılış konuşmasını Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin yaptı. Keskin, bir belediye eş başkanı olarak değil bir Kürt kadını olarak konuştuğunu söyleyerek kazanılan bütün başarıların, bu yolda yaşamını yitirenlerin kendilerine kazandırdığını kaydetti. Halkın mutluluğuna ortak olmanın onur verici olduğunu da sözlerine ekleyen eş başkan Keskin, halkçı belediyeciliği esas almaya devam edeceklerini dile getirdi. Daha sonra söz alan Erciş Belediye eş başkanı Abdurrahman Çağan ise şöyle konuştu: “'Kürt halkı kardeşimizdir dediler, kardeşlik yapmadılar. Kobanê düştü düşecek dediler, düşmedi. Biz yıkılan Erciş'i onaracağız dediler, yapmadılar. Şimdi de HDP barajı aşamayacak diyorlar, aşacak. Bunlar koca birer yalancı. Ama biz gerçeklikten ödün vermeyeceğiz. Erciş'i hak ettiği yere taşımayana, bu toprakları özgürleştirmeyene kadar uykuyu kendimize haram edeceğiz.'' Çağan konuşmasını belediye proje ve çalışmalarını anlatarak sonlandırdı.

 

“ROJAVA'DAKİ BELEDİYECİLİĞİ ÖRNEK ALMALIYIZ”

Konuşmasına çalışmaları için belediye yönetimine teşekkür ederek başlayan HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan, otobüslerin Erciş'e hayırlı olmasını söyledi. Birilerinin çerez parası bile tutmayacak bir meblanın halk için çok hayırlı hizmetlere vesile olabileceğini dile getirdi. Botan; '' Halkların barışa, kardeşliğe ve hizmete ihtiyacı var. Bunu yapması için yerel yönetimlere destek vermemiz lazım. Yerel yönetimler anlamında bütün halklara, inanışlara adil hizmet veren Rojava Belediyeciliği'ni örnek almamız lazım.'' dedi. Son olarak konuşan HDP Van milletvekili Tuğba Hezer ise halk olarak bu günlere gelmenin kolay olmadığını söyleyerek bu coğrafyada herkesin bir yaraya sahip olduğunu söyledi. Hezer: “Acı çeken halkımız nasıl ki onur mücadelesinden geri adım atmadıysa Zilan'ı yaşayan biz Ercişliler de bu mücadeleden kopmadık ve bugüne geldik.'' dedi. 

Tören, konuşmalardan sonra sona erdi.

Editör: TE Bilisim