Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan bağlama kursuna öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Erciş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kıyan, yaz döneminde birçok kursun devam ettiğini söyledi. Bu kurslar haricinde, saz kurslarının da devam ettiğini bildiren Kıyan, temel eğitim bağlama kursunun 45 gün sürdüğünü söyledi. 18 kurs öğrencisinin 232 saat üzerinden temel eğitim bağlama kursuna katıldığını da ifade eden Kıyan, kurs öğretmenliğini ise Uysal Sabahat’ın yaptığını anlatarak, “Temel eğitim bağlama kursumuz yaz sezonunda açılan kurslardandır. Alan olarak müzik ve gösteri alanı olup, bağlama düzeyinde 232 saatlik bir kurs süremiz mevcuttur. Burada sadece müzikte değil, spor alanında da çok farklı kurslarımız olmaktadır. İlçemizde bulunan gençler hem bir hobi olarak sporda olsun, müzikte olsun zamanını güzel bir şekilde geçirsinler istedik. Asıl amacımız ise onları sokaktan almaktır. Bizlerin hedefi budur. Bu arada, bağlama kursumuzun güzel taraflarından birisi de Sayın Uysal Sabahat hocamızın olmasıdır. Öğrencilerimizi çok güzel yetiştirmiştir. Kurs bitmeden öğrencilerimizin hepsi bağlama çalabilecek düzeye gelmiştir. Biz hocamızdan son derece memnunuz. Keşke merkezimizin derslik alanları fazla olsa da sadece bağlama alanında değil, gitar ve müziğin diğer alanlarında da kurslar açabilseydik. Bu kursta şunu gördüm. Gençler kurslarda çok istekli. Başlama saatinden en az iki saat önceden gelerek kurstaki yerlerini almaktadırlar. Bu da kurumu, dersi ve hocamızı sevdiklerinin göstergesidir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hem kursiyerimize hem de hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

1975 yılından beri Erciş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde temel eğitim ve ileri düzeyde bağlama kursları verdiğini belirten Kurs Öğretmeni Uysal Sabahat ise, amacının sadece gençlere bağlama öğretmek olmadığını, Erciş’in kültürüne paralel olan müziği de gençlere tanıtıp aktarmak olduğunu belirterek, “Bu konuda bir öncülük yapabildikse mutlu oluruz. Ailelerin, anne ve babaların bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Çünkü, ulusları ayakta tutan kültürleridir, kültür yapılarıdır. Tabi ki, bunlar önemli değerlerdir. Kurslarımız notaya, usule ve makama dayanan teknik düzeyde bir kurstur. Hepimizde biliyoruz ki, toplumların temel taşları bireylerdir. Çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımızın eğitimi konusunda aileler matematik, fizik, edebiyat konusunda ne kadar duyarlı ise, sanat konusunda da o kadar duyarlı olmalıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Temel eğitim bağlama kursu alan öğrenciler de, bağlama öğrenmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, kurs hocası ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Öğrencilere kurs bitiminde sertifika verileceği de kaydedildi.

Editör: TE Bilisim