Erciş ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kitap okuma yarışmasında, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

 

İlk kez 2010 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öncülüğünde başlatılan kitap okuma kampanyasının, bu yıl 4'üncüsü düzenlendi. 35 bin kitabın okunduğu yarışma, Erciş Kaymakamlığı öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Güngören Belediyesi ile tarih ve zümre öğretmenlerinin emekleriyle düzenlendi. Ödül töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, Çanakkale Zaferi'nin bu topraklarda birliğin ve beraberliğin sigortası olduğunu bildirdi.

 

"Büyük milletlerin, büyük tarihleri olur" diyen Yaşar, şöyle konuştu: "Büyük tarihlerinde de büyük olaylar olur. Çanakkale Savaşı belki tarihimizin en büyük savaşı değildir. Ama en önemli savaşlarından biridir. Bugün yapılan bu faaliyete Çanakkale Zaferi'nin adını vermek projeyi daha da anlamlı kılıyor. Ortaya güzel bir iş çıkarıldı. Eğitim sadece 4 duvar arasında, fiziki  mekanlarla sınırlı bir faaliyet değil ve olmamalı. Eğer bir 21. yüzyılda halen eğitime bu gözle bakarsak, çok geri kalırız." İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İsmail Yüce de bu yıl düzenledikleri kitap okuma yarışmasına, ilk etapta bin 200 öğrencinin katıldığını ancak zamanla öğrenci sayısının 6 bin 250'ye çıktığını söyledi. Yüce, yarışma kapsamında 35 bin kitap okunduğunu belirtti. Pogramda slayt gösterisinin ardından, yarışmada dereceye giren öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar, kol saati ve eşofman takımı hediye edildi.

Editör: TE Bilisim