Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin ve Belediye meclis üyesi Mecit Sargut'un tutuklanmalarının ardından her Pazartesi yapılan protesto 14’üncü haftasında da devam etti.

 

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyesi Mecit Sargut'un 12 Ekim günü tutuklamalarının ardından her Pazartesi yapılan protesto eylemi 14'üncü haftasında da devam etti. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen protestoya belediye eş başkan vekili Güler Avcı, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanı katıldı.

 

ZENGİN: AKADEMİSYENLER TERÖRİST SAYILIYOR

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi Necati Zengin, son aylarda yaşanan acıların halkların buluşmasıyla engellenebileceğini söyleyerek batı kamuoyuna çağrıda bulundu. Zengin şu ifadeler yer verdi: “Son iki aylık süreçte yüzlerce sivil yurttaş farklı biçimlerde yaşamını yitirmiş, binlercesi evini terk etmek zorunda kalmıştır. Yaşanan bu trajediler karşısında medya susturuluyor, barışı savunan ya da bu kirli savaşa karşı ses veren aydınlar, sanatçılar terörist ilan edilerek etkisizleştirilmek istenmektedir. Söz konusu aydın ve akademisyenler terörist ilan edilirken eski mafya liderleri yeni bir misyon alarak kanaat önderi sayılır hale gelmiştir. Bu örneğine ancak dikta rejimlerinde rastlayabileceğimiz durumların ancak ve ancak halkların buluşmasıyla engellenebileceğine dair inancımızı koruyor ve Türkiye kamuoyunun yaşanan bu acılara daha güçlü bir ses çıkarmaları çağrısında bulunuyoruz.''

 

''TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR''

Zengin, açıklamanın devamında ilçede devam eden gözaltı ve tutuklamalara da değinerek, “Ülke genelinde ve ilçemizde hala gözaltı ve tutuklamalar devam etmektedir. Daha önce belediye binasını basan emniyet güçleri, geçtiğimiz hafta da DBP, Eğitim-sen gibi parti ve kurum temsilcilerine yönelik operasyon gerçekleştirmiş ve aralarında DBP PM üyesinin de bulunduğu üç siyasetçiyi tutuklamıştır. Bu bizler açısından kabul edilebilir bir şey değil.” Dedi.

Editör: TE Bilisim