Erciş Belediyesi, belediye eş Başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyesi Mecit Sargut ve ilçedeki seçilmişlerin tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla ‘İrademe Dokunma’ şiarıyla her pazartesi gerçekleştirilen basın açıklamasının beşincisini düzenledi.


Erciş Belediyesi, belediye eş başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyesi Mecit Sargut ve ilçedeki seçilmişlerin tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla ‘İrademe Dokunma’ şiarıyla her pazartesi gerçekleştirilen basın açıklamasının beşincisini düzenledi. Erciş Belediyesi önünde belediye meclis üyeleri, belediye personeli ve KJA aktivistlerin de hazır bulunduğu kitle adına basın metnini belediye meclis üyesi Gülay Yılmaz okudu.


‘İLÇEDE YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERİLDİ’

Doksanlı yıllarda gizli yapılan infazların artık aleni yapıldığını vurgulayan Gülay Yılmaz Mardin'in Nusaybin ilçesinde kapısının önünde vurularak öldürülen Selamet Yeşilmen adlı kadını hatırlattı. Geçtiğimiz hafta Erciş'e bağlı Tendürek mahallesinde yaşanan olaylara ve olaya ilişkin haber takibi esnasında göz alınan DİHA ve JİNHA muhabirlerinin tutuklanmasına da tepki göstererek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Geçtiğimiz hafta Paris'te hükümetin aleni bir şekilde desteklediği barbar İŞİD'in Fransa'nın Paris kentinde yaptığı ve 150'den fazla masum insanın ölümüne sebep olan bombalı eylemde yaşamını yitirenleri rahmetle anıyoruz. Bu vahşeti yapan zihniyet neyse, masum kadınları kapı önlerinde vuran ve geçtiğimiz hafta ilçemizde cenazeleri yakan, cansız bedenlere işkence eden ve etrafında halay çeken zihniyet de odur. Bunları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yine aynı gün ilçemizde haber takibi sırasında gözaltına alınan ve ''Terör örgütü propagandası' gerekçesiyle tutuklanan DİHA ve JİNHA basın emekçilerine yapılan hukuksuzluğu da buradan kınadığımızı belirtiyoruz.''



'DİBA BAŞKAN DA BAŞÖRTÜLÜYDÜ'

Manisa’da başörtülü kadınların kelepçelenip gözaltına alınması üzerine Manisa Valisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da değinen Yılmaz, belediye eş başkanı Diba Keskin'in de başörtülü olduğunu ifade etti. Gülay Yılmaz, son olarak belediye eş başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve diğer tutuklular serbest bırakılana dek protestolarının devam edeceğini söyleyerek Eş başkan Keskin'in de serbest bırakılan Nusaybin Belediyesi eş başkanı Sara Kaya gibi görevinin başına dönmesini talep ettiğini belirtti. Basın açıklaması atılan sloganlarla sona erdi.

Editör: TE Bilisim