Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongreler sonucu yeni görevlerine başlayan HDP Tuşba ve İpekyolu ilçe yönetimleri, İpekyolu Belediyesi eş başkanları tarafından ziyaret edildi. Eş Başkan Aygül Bidav ve Veysel Keser tarafından gerçekleşen ziyarete, eş başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Yapılan ziyaretler sırasında ilçe eş başkanlarına başarı dileyen Keser ve Bidav, daha sonra sokaktaki vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlarla yapılan sohbette vatandaşların İpekyolu Belediyesinin hizmetlerini övmesi dikkat çekti.

‘ZİYARET BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR’

İlk olarak HDP İpekyolu ilçe yönetimini taşındıkları yeni binalarında ziyaret eden eş başkanlar, burada ilçe eş başkanları ile gündemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Daha sonra HDP Tuşba İlçe yönetimini ziyaret eden eş başkanlar, Tuşba İlçe eş başkanları Hatice Çimri, Timur Sağyiğit ve yönetimi ile bir araya geldi. Yapılan ziyaretlerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden HDP Tuşba eş başkan Cimri, “Kurumlarımızın bizi ziyaret etmesi birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor” ifadesine yer verdi.

“POLİSİN ÖNLEMLERİ RAHATSIZ EDİYOR”

Ziyaretlerin ardından sokağa inen eş başkanlar burada vatandaşlarla kısa süreli sohbet etti. Yapılan sohbetler sırasından vatandaşların İpekyolu Belediyesinin hizmetlerini övmesi dikkat çekerken, 6-8 Ekim olayların ardından polisin Van genelini ablukaya alması ise eleştirildi. Polisin tutumunun 12 Eylül’de yaşanan darbe görüntülerini aratmadığını dile getiren bir vatandaş, STK’ların ve siyasi partilerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesinin istedi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim