Gevaş ilçesinde birçok belediye başkanının ağırlayan ve Vizontele filminin çekimlerinin yapıldığı 43 yıllık belediye binası tarihe karıştı. 


1973 yılında yapılan belediye binası, yenisi yaptırılmak üzere yıktırıldı. Birçok belediye başkanına ağırlayan 43 yıllık bina, 2001 yılında Vizontele filminin çekimlerine de ev sahipliği yaptı. Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan - Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı ve ünlü oyuncuların yer aldığı filmin bir bölümünün geçtiği belediye binasında yapılan balkon konuşması ise hala hafızlarda yer alıyor.
Filimde belediye başkanı rolündeki Altan Erkekli’nin balkonda yaptığı o tarihi konuşmasında Cem Yılmaz'ın “Zeki Müren de bizi görecek mi?” repliği ise yıllardır hafızalarda silinmedi. Birçok belediye başkanını ağırlayan binada son belediye başkanı ise Sinan Hakan oldu. Binanın yıkılmasından hemen önce belediye personelleri ile bina önünde son kez hatıra fotoğrafı çekip veda eden Belediye Başkanı Sinan Hakan ise, daha sonra balkona çıkıp el sallayarak binaya veda etti. Yerine yeni ve modern bir binanın yapılacağını belirten Başkan Hakan, facebook sayfasında “Elveda balkon... Elveda bina... Elveda...” yazarak 43 yıllık binaya veda etti.
 

“ARTIK ZEKİ MÜREN DE BİZİ GÖRMEYECEK”

Artık Zeki Müren’in de kendilerini görmeyeceğini belirten Başkan Hakan, “Geçtiğimiz Ramazan ayında Sayın Başbakanımız, birçok bakanla birlikte buraya teşrif etmişlerdi ve Vizontele filminden de konuşmuştuk. Bu bina yıllarca çok kıymetli başkanlarımıza hizmet vermişti. Bu binada son başkanlığı da ben yapmış oldum. Herkesin de mutlaka bir anısı vardır. Fakat kaderdir bu. Her şey doğar, yaşar, büyür ve ölür. Bu eşyalar içinde geçerlidir. Bu binanın ömrü çoktan dolmuştu ve artık hizmet verecek kapasitede değildi. Bu binayı yıkmaktan başka çaremiz yoktu. Zaten yıkım esnasında da dostlarımızla görüştük ve onlarda geç kalınmış bir karar olduğunu ifade ettiler. Tabi binayı yıkarken hüzünlendik. O balkondaki son vedayı da ben yapmış oldum. Hepimizin hafızasında bir repliktir ‘Zeki Müren de bizi görecek mi?’ diye. O anda aklıma geldi. Ve artık Zeki Müren de bizi görmeyecek. Gevaş’a daha güzel hizmet edecek modern bir bina yapıyoruz. Birçok başkanın daha gelip burada hizmet edeceği, bu bina gibi güzel anıların yaşanacağı bir bina yapıyoruz. Herkese hayırlısı olsun” dedi.
 

“HERKESİN İYİ-KÖTÜ ANISI VARDI”

Yıllardır belediye binasına alıştıklarını ve her birinin ayrı ayrı hatıralarının olduğunu ifade eden vatandaşlar ise, “Burası 43 yıllık bir bina. Her bir vatandaşın anıları var. Burada çok sayıda belediye başkanını ağırlandı. Bunun yanı sıra Vizontele filminin çekildiği bina. Binanın balkonunda yapılan konuşması esnasında ‘Zeki Müren de bizi görecek mi?’ repliğini hiç unutmadık. Şimdi bina yıkıldı ve artık Zeki Müren de bizi göremeyecek. Anılarla dolu binanın yakılmasında biraz burukluk yaşadık, ancak yıkılan binanın yerine yenisi yapılacağından mutluyuz” ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilisim