İzmir'de oturan 8 kadın, aralarında topladıkları gün parasıyla Gevaş'taki bir okula kırtasiye yardımında bulundu.

 

Ev hanımı Mine Kapı ve bir grup arkadaşı, gün düzenleyerek belli aralıklarla bir araya gelip, topladıkları parayla yardıma muhtaç okullara yardımda bulunuyor. İzmir'de siz yalnız değilsiniz biz buradayız grubunu kuran Kapı, arkadaşlarıyla birlikte getirdikleri kırtasiye yardımlarını dağıtarak, başka bir okula kütüphane yapmak için kolları sıvadı. 

 

Kapı, 2009'da gün için toplandıkları evde yardım grubu oluşturma kararı aldıklarını söyledi. Bu kapsamda ilk olarak İzmir'deki huzur evlerinde kalan yaşlıları ziyaret ettiklerini, ardından ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya başladıklarını anlatan Kapı, daha sonra da Doğu ve Güneydoğu'ya hizmet etme kararı aldıklarını aktardı. Amaçlarının doğu ile batı arasında gönül köprüsü kurmak olduğunu aktaran Kapı, geldikleri Van'da ziyaret ettikleri okulda öğrencilerinin okuma azminin kendilerini etkilediğini dile getirdi. 

 

Bir başka okulun kütüphanesi olmadığını öğrenince bu sıkıntıyı giderme kararı aldıklarını ifade eden Kapı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız Türkiye'nin her yerine gönül köprüsünü kurmaktır. Yaptığımız işlerle mutlu oluyoruz çünkü sevgiye, saygıya ve birbirimize değer vermeye ihtiyacımız var. Hiçbir dernek, vakıf veya kuruma bağlı değiliz, tek destekçilerimiz eşlerimiz. Gevaş'ta ki 170 öğrencisi olan okulumuza kırtasiye yardımında bulunduk. Başka bir okulun kütüphanesinin olmadığını öğrendik. İlerleyen dönemde de bu okulumuzu kütüphaneye kavuşturacağız."

 

Birlik ve beraberliğin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Kapı, şöyle konuştu:

 

"Doğu-batı, kuzey-güney diye bir şey yok beynimizde. Beynimizdeki tek düşünce, hepimizin kardeş olduğudur. Bu ülke hepimizin ülkesi. O gitmeyecek, öteki gitmeyecek doğuya, kim gidecek peki? Elbette hepimiz gitmeliyiz doğuya çünkü birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Türkiye, hepimizin memleketi, yurdudur. Bu gönül köprümüzün çok daha uzamasını istiyoruz. Tek amacımız, kardeşliktir. El ele verip sevgi çemberi içerisinde hepimizin kardeş olduğunu vurgulamamız gerekiyor." 

Editör: TE Bilisim