Belediyecilik hizmetini salt yol ve kaldırım yapmaktan ibaret görmeyen Gürpınar Belediyesi, köylerde sağlık seminerlerine start verdi. Elaçmaz (Selexane) ve Üveçli (Repetik) köylerinde düzenlenen sağlık seminerine Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, Gürpınar TSM'de görevli Diş Doktoru Ömer Peker ile Sağlık Memuru Mehmet Şirin Oral, Belediye Meclis üyeleri, BDP'li yöneticiler ve belediye sosyoloğu katıldı.

ÇETİN: SEÇİMDEN SEÇİME HALKA GİTMİYORUZ

Seminerin ilki Elaçmaz köyünde gerçekleştirildi. Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan eş başkan Yıldız Çetin, seçim sürecinde söz verdikleri üzere köyleri ziyaret etmeye başladıklarını belirterek, "Siyasi anlayışımızda seçimden seçime halka gitmek yoktur. Biz de bunun gereği olarak bu gün tekrardan sizlerle birlikteyiz. Biz köylerimizde sağlık seminerlerine başladık. Bu gün seminerler dizimizin ilkin Elaçmaz ve Üveçli köylerimizde gerçekleştireceğiz. Diş doktorumuz ve sağlık memurumuz diş sağlığına ilişkin sizlere bir seminer verecek. Ancak sağlık alanına ilişkin seminerlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Biz kadınlara yönelik de özel bir çalışma yürüteceğiz. Bilindiği üzere çağımızda kadınların karşı karşıya kaldığı en temel sağlık sorunlarının başında meme kanseri ve rahim kanseri gelmektedir. Buna ilişkin kadınlarımızı bilinçlendirmeye yönelik de bir takım girişimlerimiz olacak" dedi.

'BU BELEDİYE SİZİN BELEDİYENİZ'

Belediyenin halkın belediyesi olduğunu kaydeden Çetin, sorun ve sıkıntılarını istedikleri zaman kendilerine aktaracaklarını, bu konuda kapılarının her kese açık olduğunu kaydederek, "Bizler sizin için buradayız. Bizler belediye başkanları ve çalışanları olarak sizlere hizmet etmek için varız. Bunun için de sorun ve sıkıntılarınızı bizlere aktarmaktan çekinmeyin" dedi.

DR. PEKER: ASIL HEDEF KİTLEMİZ ÇOCUKLAR

Eş Başkan Çetin'in kısa konuşmasından sonra Diş Doktoru Ömer Peker diş sağlığına ilişkin bir sunum yaptı. Elektriklerin kesik olduğu köyde hazırlanan slayt gösterisi gerçekleştirilemezken, seminer sözlü anlatımlarla devam etti. Doktor Peker yaptığı sunumda, asıl hedef kitlelerinin çocuklar olduğunu, fakat büyüklerin de çocuklarda diş sağlığı alışkanlığının oluşabilmesi için onlara örnek olması gerektiğini kaydederek, diş bakımının önemine değindikten sonra, dişlerde çürüğün nasıl oluştuğunu anlattı. 5-6 yaşındaki bir çocuğun günde en az bir kez dişlerini fırçalaması durumunda ömür boyu diş sorunu yaşamayacağını belirten Peker, özellikle şekerli gıdalar tüketildikten sonra fırçalama imkanına sahip olmayanların ağızlarını bol su ile yıkamaları gerektiğini söyledi.

'KADINLAR HAMİLELİKTE DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT ETMELİ'

Kadınlara yönelik de bir sunum yapan Peker, özellikle hamilelikte kadınların diş sağlığına çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hamilelik zamanında gerekli özenin gösterilememesi durumunda kadınlarda diş sağlığı probleminin çok daha ileri düzeye çıkabileceğini kaydeden Peker, "Bundan dolayı hamilelikte kadınlar diş sağlığına büyük özem göstermeli" dedi. Elaçmaz Köyü'nden sonra su kez de Üveçli (Repetik) köyüne gidildi. Taziye evinde düzenlenen seminere köy sakinleri ilgi gösterdi. Burada da eş başkan Çetin'in kısa konuşmasından sonra seminere geçildi ve ardından ücretsiz diş macunu ve fırçası dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim