Kadınlara yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden Gürpınar Belediyesi, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiği kilim atölyesi için İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile anlaşma imzaladı. İŞ-KUR kapsamında kursiyer kadınlara aylık olarak belli bir ücret ödenecekken, Halk Eğitim Merkezi de kursiyer kadınlara sertifika verecek.

 

Belediyecilik hizmetini çok yönlü ele alarak ilçeyi bütünlüklü kalkındırmayı hedefleyen Gürpınar Belediyesi, kadınlara yönelik hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının da katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Hoşap Kilim Atölyesi için İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile anlaşma imzalandı. Yapılan imza törenine Belediye Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız, Gürpınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Çiğdem Kaya ve İŞKUR adına Şaban Bayhan katıldı.

 

“KADINLARIN KALKINDIRILMASI GEREKİYOR”

İmza töreninde kısa bir açıklama yapan belediye eş başkanları, kadınlara yönelik çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirterek, "Bir yerin kalkınmışlık düzeyini görmek istiyorsanız oradaki kadınların durumuna bakmak gerekiyor. Biz de buradan hareketle belediyecilik hizmetlerimiz kapsamına kadınları dahil ediyoruz. Hatta kadınları ilk sıraya oturtuyoruz. Çünkü ilçemizin şiddetle kalkınmaya ihtiyacı var. Bunun için de kadınların kalkındırılması, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata dahil edilmesi gerekiyor" dedi. Kadınlara yönelik il kilim atölyesinin Gürpınar Merkezde 26 kadının katılımı ile açıldığını hatırlatan belediye eş başkanları, "İkinci atölyemizi de Hoşap'ta gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye eş başkanlarımızın katılımı ile açılışını gerçekleştirdiğimiz atölyemiz için bu gün de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile karşılıklı imzalarımızı atıyoruz. Atacağımız bu imzalar ile kursa katılan kadınlar hem belli bir ücret alacak, hem de sertifika sahibi olacaklar. Kadınlar alacakları sertifikalar ile usta öğretici olabilecekler" dedi. Yapılan kısa konuşmanın ardından imzalar atıldı.

Editör: TE Bilisim