Gürpınar Belediye Meclisi 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, Kürt siyasetçi ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın yaşamını yitirilişini anımsatarak, Kürt halkı olarak bundan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Yıldız, ayrıca Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinin yıldönümünün de yaklaştığını hatırlatarak, hunharca saldırıyı lanetlediklerini, 3 Kürt kadın siyasetçiyi minnetle andıklarını söyledi.

Gürpınar Belediye Meclisi 2015 yılı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlığını belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin yaptı. Açılış konuşması yapan Eş başkan Zeki Yıldız, Kürt siyasetçi Murat Bozlak'ın yaşamını yitirmesini büyük bir üzüntü ile duyduklarını hatırlatarak, “Sayın Bozlak, Kürt mücadelesinin önemli neferlerinden bir tanesiydi. Onun kararlı özgürlük yürüyüşünü hazmedemeyen karanlık güçler kendisine yönelik suikast girişiminde bulunmuş, ağır yaralanan Sayın Bozlak, pes etmeyerek özgürlük yürüyüşüne devam etmişti. Uzun zamandır kendisi hastaydı ve tedavi görmekteydi. Dün akşam gözlerini ebediyete kapattı. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Kürt halkına da başsağlığı diliyoruz.” Dedi.

PARİS KATLİMINA KINAMA

Yıldız, 9 Ocak tarihinin, Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin hunharca katledilmesinin de yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Saldırı her ne kadar resmiyette aydınlatılmamış olsa da, bizce saldırıyı gerçekleştirenler malumdur.” Dedi. Saldırının asıl amacının, Kürtlerin 40 yıllık özgürlük yürüyüşlerini anlamlı ve onurlu bir barış ile taçlandırma istek ve kararlılığını sabote edilmesi olduğunu hatırlatan Yıldız, “Ama bunu başaramayacaklar. Kürtler ve siyasi iradesi, barışa olan inançlarını yitirmeyecekleri gibi, bu yolda kararlı adımlarla yürümeye de devam edeceklerdir” diyerek, saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

EŞ BAŞKANLARA KREDİ YETKİSİ VERİLDİ

Yapılan açılış konuşmasından sonra bazı meclis üyeleri tarafından verilen önergeler kabul edildi. Daha sonra günden maddelerine geçildi. Belediyenin daha iyi hizmet edebilmesi için araç alımı için Belediye Eş Başkanlarının kredi kullanımı için kendilerine yetki verildi.
Bir sonraki gündem maddesi ise, Gürpınar Belediyesi'nin Dünya Belediyeler Birliği'ne (UCLG-MEWA) üye olması tartışıldı. Konuya ilişkin meclis bileşimine bilgi veren Eş Başkan Zeki Yıldız, üye olmanın ilçe açısından önemli olduğunu aktardı. Yapılan oylama sonrası Gürpınar Belediyesi'nin Dünya Belediyeler Birliği'ne üye olması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin ele aldığı bir diğer konu ise, ilçede bulunan tarihi hamamın restore edilmesi oldu. Konunun araştırılması, kullanılabilecek durumda ise hamamın restorasyonunun yapılması ve hizmete sunulması karara bağlandı. Yapılan görüşmelerden sonra kalan gündem maddelerinin tartışılması için Perşembe Gününe kadar bileşime ara verildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim