Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaz mevsimi döneminde yol asfalt, stabilize ve parke taşı çalışmalarına hız verdi. 


Erciş Belediyesi, sezon boyunca mahalle yollarında çalışmak üzere kiraladığı iş makineleri ile üç ayrı koldan yol stabilize çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan kilit parke taşı döşeme, yeni yol açma, kaldırım çalışması ve asfalt çalışmalarını da ayrı ekiplerle farklı yerlerde eş zamanlı olarak sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burhan Aldeşer, çalışma alanlarının oldukça geniş olduğunu belirterek, "İlçenin birçok mahallesinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Birimimiz alanına giren hizmetleri gerek ilçe merkezinde, gerekse bağlı mahallelerde elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız farklı noktalarda artarak ilerliyor" dedi.


İKİ AYDA 34 MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRÜLDÜ

Mahalle statüsü kazanmış köylerde devam eden çalışmaları da değerlendiren Aldeşer, ''Nisan ayından bu yana kiraladığımız araç filosu ile mahalle statüsü kazanmış köylerde ve yaylalarda yol stabilize çalışması gerçekleştiriyoruz. Hizmet götürdüğümüz mahallelerde aynı zamanda büz, menfez gibi ihtiyaçları da gidermeye gayret ediyoruz. Çalışmalarımız çoğunlukla halktan gelen talep dilekçeleri doğrultusunda yürütülüyor. İki aylık süre içerisinde 34 mahalleye hizmet götürdük. Ayrıca, yayla sezonunun gelmesi ile vatandaşlarca talep edilen yerlerde yeni yayla yolu açmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Asfalt çalışmalarına da değinen Erciş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aldeşer açıklamalarını şöyle sürdürdü; ' Mahalle yollarında yol asfalt ve tamir çalışması yürüten ekiplerimiz, iki ayrı ekiple ilçe merkezindeki yollarda asfalt çalışması yürütmekte. Çınarlı ve Kışla mahallelerine asfalt hizmeti götürdükten sonra, son olarak Vanyolu Mahallesi’ndeki ara sokaklarda asfalt çalışmalarımız devam etmekte. Bunların yanı sıra yeni asfalt şantiyesi kurma girişimlerimiz de devam ediyor'' dedi.


KOCAPINAR MAHALLESİNDEN SONRA YENİ SANAYİ SİTESİNE 35 BİN METRE KARE PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

Devam eden parke taşı döşeme çalışmasına dair bilgilendirmede bulunan Erciş Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Nuri Çiçek ise halkla beraber hizmet ürettiklerini ifade ederek yoğunlaştırdıkları çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirterek, 'Devam eden çalışmalarımızdan olan kilitli parke ve bordür taşı hizmetleri bünyesinde Kocapınar Mahallesi'nde 7 bin metre kare alan üzerine döşedik. Şimdi ise Yeni sanayi sitesinde bulunan ara ve ana yollarda da toplamda 35 bin metre kare kilitli parke ve bordür taşı döşeme çalışmalarını sürdürmekteyiz. Çalışmalarımız ara verilmeden devam etmektedir" dedi.


Öte yandan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi ilçede, içme suyu ve alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Erciş Şubesi’nin de sulama suyu ve mahalle bağlantı yollarında yol asfalt ve stabilize çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim