İpekyolu Belediyesi seçimlerden hemen sonra başta temizlik olmak üzere ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim alanlarında biriken çöp dağlarını temizleyerek işe koyulan İpekyolu belediyesi, Bostaniçi TOKİ’de düzenlediği temizlik kampanyası ile birlikte ilçenin temizliğini tamamını üstlendiğini duyurdu. Daha önce Van Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa temizlik çalışması yürüten İpekyolu Belediyesi, 270 işçi ve 68 aracıyla ilçenin bütün temizlik işini devraldı. Temizlik Kampanyasına İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, Bostaniçi TOKİ Halk Meclis ve çok sayıda temizlik işçisi ile halk katıldı. Açıklamalarda bulunan Çakır, İpekyolu Belediyesi’nin öncelikli hedeflerinin başında ekolojik ve temiz bir kent geldiğini dile getirdi.

ÇAKIR: HALK BİLİNÇLENMELİ

Hedeflerine ulaşa bilmek için halkla birlikte hareket etmek gerektiğini belirten Çakır, “Çevre kirliliğin önüne geçmek için her köşe başına çöp konteyneri veya temizlik işçisi bırakmakla çözüm getiremeyiz. Ancak halkımızı bilinçlendirerek, çevre konulu etkinlikler düzenleyerek çevre kirliliğin önüne geçe biliriz” diye konuştu. Çakır, ilçenin her yerinde temizlik çalışmasının devam edeceğini söyledi. Temizlik işlerinde çalışan tüm değerli arkadaşlara olan güvenlerinin tam olduğunu belirten Çakır, mahalle meclisleri ile koordineli bir şekilde daha güzel temizlik projeleri ile çalışmalarına devam edecekleri açıkladı.

ÇÖPLER TOPLANDI

Bostaniçi TOKİ Halk Meclisi Eş Başkanı Erhan Yalıç ise belediyenin çalışmalarında memnun olduklarının gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından çevre temizliğine başlandı. Okul, park, sokaklar ve geniş araziye yayılan çöpler tek tek toplandı.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim