Her gecen gün hizmet alanını genişleten İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü açarak, ilçede süren sağlık sorunlarına çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Sağlık İşleri Müdürü Elvan Gezici, İpekyolu ilçesinin bazı illerden büyük olduğunu ve yoğun göç alan ilçede ciddi sağlık sorunların olduğunu belirtti. Bu nedenle Sağlık İşleri Müdürlüğü kurduklarını söyleyen Gezici, sürekli diyalog halinde halka hizmet götüreceklerini dile getirdi.

İpekyolu Belediyesi, göreve başladığı günden itibaren bir taraftan halka hizmet götürme noktasında çalışmalarına devam ederken, diğer taraftan da kurumsal kimliğini oturtmaya çalışıyor. Hizmet alanını her geçen gün büyüten İpekyolu Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğünü kurdu.

GEZİCİ: ÇÖZÜM İÇİN ÇABALAYACAĞIZ

İlçenin sağlık sorunlarına çözüm bulmak için çabalayacaklarını belirten Sağlık İşleri Müdürü Elvan Gezici, İpekyolu İlçesinin bazı illerden büyük olduğuna dikkat çekerek, “İlçemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki problemler var. Devlet politikaları sonucu olarak oluşan göç dalgasının en yoğun olduğu ilçelerden biridir. Göçle birlikte sağlıksız kentleşme, sosyal hizmetlerden yoksunluk, maddi yoksunluk ve buna benzer birçok nedenden dolayı çok fazla sağlık problemi önümüze çıkıyor. Son yıllarda sağlık alanında çalışmalar olsa da çözüm bulma noktasında çok yetersiz kalınmıştır. İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak kısa ve uzun vadeli iki ayrı çalışma programı hazırladık.” Diye konuştu.

GEZİCİ: HER TÜRLÜ CANLIYA SAYGI DUYULMALI

Gezici, başta mahalle meclisleri, ilgili STKlar ve Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığıyla sürekli diyalog halinde halka hizmet götüreceklerini dile getirdi. Sağlık politikalarında salt insan olmadığını belirten Gezici, “Aynı zamanda ekolojik belediyecilik anlayışıyla her türlü canlının yaşam hakkına saygı duymak ve kendi tabiatına uygun sağlıklı yaşamasını sağlamaktır.” Dedi.

GEZİCİ: MADDE BAĞIMLIĞIYLA MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ

Sağlık alanında başlıca yapacakları çalışmaları sıralayan Gezici, “İleri sosyal hizmet çalışması olarak mobil sağlık hizmeti çalışmamız olacak ve bu çalışmayla mahallerimizde sağlık taramaları yapacağız. Halkın sağlığını ilgilendiren bütün alanları kapsayacak şekilde denetimlerimiz olacaktır. Gıda, güzellik merkezleri, toplu yaşam alanları ve buna benzer alanlara yönelik olacaktır. Bu denetimlerde mevzuat neyi gerektiriyorsa tavizsiz uygulanacaktır. Dere yatakları, Katı atık alanları, pis koku yayan alanların tespiti yapılıp resmi yazı ile ilgili makamlara ulaştıracak ve sonraki süreci yakından takip edeceğiz. Madde ve alkol bağımlılarına yönelik çalışmalarımız olacak. Bunu konuyu çok önemsiyoruz. İçinde bulunan ilgili bütün kurumlarla ortak çalışma yürüteceğiz. Personelimize yönelik sağlık taramalarımız olacak. Sokakta başıboş hayvanlara yönelik aşı çalışmalarımız olacak.” Şeklinde konuştu. Sağlık alanında yürütecekleri çalışmaların sadece bunlarla kalmayacağını da ekleyen Gezici, şuan proje aşamasında olan birçok çalışmanın bir bir hayata geçirerek halkla paylaşacaklarının kaydetti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim