İlk olarak yapılan Canan Saldık parkının ardından, Kadın Kurulu ve Kadın Meclisi çalışmalarını tamamlayan belediye, son olarak ilçe merkezinde kadınların kullanabileceği Kadın Parkı'nın yüzde 70'i tamamlandı.

Van'ın en büyük ilçesi olan İpekyolu ilçesinin belediyesi hayata geçirdiği projelerle ilklere imza atarak ilçeye renk katmaya devam ediyor. Bölgede en çok kadına yönelik çalışmalarla ön plana çıkan İpekyolu Belediyesi, ilk olarak, 2010'da Kurubaş mevkisin de ailesi ile birlikte piknik yaparken askeri poligondan açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Canan Saldık'ın (16) ismini verdiği parkın ardından yeni bir kadın parkı daha hayata geçiriyor. Şerefiye Mahallesi Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında yapımı devam eden kadın parkının yüzde 70’i tamamlayan İpekyolu Belediyesi, önümüzdeki ay içerisinde parkı ilçe halkına teslim etmeyi hedefliyor. 2 bin metre kare üzerine yapılan kadın parkında, emzirme odası, kitap okuma salonu, tuvaletler, yapay şelale ve havuz yer alacak. Parkta yürütülen çalışmaları adım adım takip eden İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat ile Park ve Bahçeler Müdürü Esmer Kara parkta incelemelerde bulundu. Parkın özellikle kadınlar için sosyal alan olarak kulana bilecekleri bir ortam olacağını açıklayan Unat, parkın kullanımının tamamen kadınlara ait olacağını ve bu parkta kadınların ihtiyaçları olan çocuk emzirme ve dinlenme alanları gibi donatılarla kuşatılacağını aktardı.

UNAT: KADINLARA SOSYAL ALANLAR YARATIYORUZ

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcısı Nermin Unat ile Park ve Bahçeler Müdürü Esmer Kara, kadın parkında yürütülen çalışmaları yerinde takip ederek parkın konumun hakkında basına bilgi aktardı. Unat, bölgede kadınlar için yaşam alanlarının oluşturulmadığına dikkat çekerek, İpekyolu Belediyesi olarak yaptıkları bu tür çalışmalarla öncü olmanın kedileri açısından önemli bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çekti. Unat, "Çevredeki yapıların site olması ve hastanelerin yakın olması nedeni ile burası kadınların yoğun uğradığı bir alan. Bu nedenden burada kadınları gezebileceği nefes alabileceği bir alan yoktu. Özellikle çocuklu olan kadınların çocuklarının emzireceği, bekleyeceği ve nefes alabilecekleri bir alana ihtiyacı vardı. Bizde burada bu kadın parkını düşünerek, içinde emzirme odası, kütüphane ve lavaboların olacağı bu parkı hayata geçirdik" dedi. Unat, bölgede kadınlar için özel yaşam alanlarının azınlıkta olduğunu ifade ederek çevre belediyelerinden de bu tür çalışmalara imza atmalarını beklediklerini ifade etti.

“EKOLOJİK BİR KENT OLUŞTURACAĞIZ”

Van’ın Merkez ilçesi olarak kendilerine büyük görevler düştüğünü de ifade eden Unat, bu görevlerin en başında çarpık kentleşme sonucunda ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması olduğunu açıkladı. Unat, bu sorunların en başında yeşil alanların betonlaşmaya oranla çok düşük olduğunu ifade ederek, İpekyolu Belediyesi olarak ekolojik bir kent oluşturmak amacıyla bir çok projelerinin olduğunu ilerleyen zamanlarda bu projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim