İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde yaptığı çalışmaları basınla paylaştı. Erçek mahallesinde bulunan Erçek Göl'ü kenarında sahil bandı, İpekyolu ilçe sınırları içerisinde yer alan Mahalle statüsüne kavuşan 23 köye çocuk oyun parkı. Büyükşehir Belediyesi tarafından devredilen 10 parkın yeniden yapılması, 50 bin ağacın dikilmesi ve ilçe merkezinde Van’da bir ilk olma özelliği taşıyan Şengal Kadın parkının da aralarında bulunduğu, 6 park yapılarak, 2015 projeleri olarak hedeflenen bütün proje çalışmalarını hayata geçirmiş oldu.

 

HER MAHALLEYE BİR PARK

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her mahalleye bir park proje çalışması kapsamında toplamda 38 park yaptı.  Park Bahçeler Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinden devir aldığı,10 parkın yeniden onarımı yaparak halkın hizmetine sunarken, Büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne kavuşan 30 köyün 23’ünde çocuk oyun parkları yaptı. Aynı şekilde ilçe merkezinde bulunan, Şafak, Bostaniçi, Karşıyaka, Selimbey mahallelerinde birer park yaparak halkın hizmetine sunuldu.

 

ŞENGAL KADIN PARKI AÇILDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Van’da bir ilke imza atarak, ilk kadın parkının açılışını yaptı. Şengal’de İŞİD çeteleri tarafından esir alınan ve katledilen kadınlara atfen yapılan parka,  Şengal Kadın Parkı ismi verildi. 2 bin m2 üzerine yapılan kadın parkında, emzirme odası, kitap okuma salonu, tuvaletler, yapay şelale ve havuz yer alıyor.

 

HACIBEKİR MAHALLESİNE İLK KEZ PARK YAPILDI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında, Hacıbekir Mahallesi Lale Paşa 16. Sokakta yapılan park yapım çalışması tamamlandı. Daha önce çöp alanı olarak kullanılan 3 bin m2'lik alanda bulunan park Hacıbekir mahallesinin ilk parkı olma özelliği taşıyor. Parkta spor aletleri, çocuk oyun grupları, kamelyalar, koşu bandı ve piknik masası buluyor.

 

ŞAFAK MAHALLESİ’NE KOBANE PARKI YAPILDI

Şafak Mahallesi’nde bin m2 alan üzerinde kurulan parka, DAİŞ saldırılarına maruz kalan Rojava bölgesinde bulunan Kobane kantonun adı verildi. Parkta oturma bankları, çocuk oyun grubu, ışıklandırma, kamelya ve piknik masaları bulunuyor. İran İstihbarat elemanları tarafında tecavüze maruz kalması üzerine kendini korumak amacıyla 4.katta atlayarak intihar eden Kürt kadını  Farinaz  Xosrawani adına Selimbey Mahallesi Polatoğlu 1.sokakta park inşa edildi. 1.700 m2 alan üzerinde inşa edilen parkta, spor aletleri, çatılı piknik masaları, yürüyüş yolu ve oturma bankları bulunuyor.

 

ERÇEK’TE SAHİL BANDI YAPILDI

20 yıldır halka kapalı olan bahçe Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında halka açılması için yapılan çalışmalar kapsamında 7 dönüm üzerinde halkın dinlenebileceği, piknik yapabileceği bir alan oluşturuldu. İlçenin en büyük yeşil alan olma özelliğine sahip olan rekreasyon alanı üzerinde, Yürüyüş yolları, Barbekü, Çatılı piknik masaları, ışıklandırma ve oturma bankları bulunuyor. Erçek Mahallesinde bulunan Erçek gölü kıyısında 11.000m2'lik arazi alan üzerinde yapımını tamamlanan sahil bandı, mesire alanları ve kuş gözetleme kuleleri yer alıyor. Sahil bandı, Erçek Göl kıyısına şu ana kadar yapılmış olan ilk hizmet olma özelliği taşıyor.

 

50 BİN FİDAN DİKİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yürütmüş olduğu 'Herkesin bir fidanı olsun' projesi kapsamında hedeflenen 50 bin ağaç dikimi tamamlandı. Ağaçlandırma çalışmaları genel olarak Erek Dağı eteklerinde sürdü.2016 yılının baharın gelmesiyle ağaç dikim çalışması yapıldı. Erek Dağının eteklerinde Said-i Kurdi Türbesinin çevre düzenlenmesi yapıldı. Bostaniçi TOKİ’de dere ıslah ve ağaçlandırma çalışmasını başlatırken,  İpekyolu ilçe sınırları içerisinde bulunan 15 adet okulun çevresinde ağaç dikim etkinliği yapıldı.  Kılıçlı Baba Türbesi ve Ulu Camii'nin çevre düzenlemesi, çiçeklendirme, oturma alanı, ışıklandırma sisteminin çalışması bitti. Kalan diğer Türbe ve Camilerin çevre düzenlemesi, çiçeklendirme, oturma alanı, ışıklandırma sistemi gibi diğer ihtiyaçları 2016 yılı içerisinde bitirmeyi hedefleyen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidan dikim çalışmalarına da devam edecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2015 yılında yapılan çalışmalar için toplamda 3 milyon 892 bin 047 TL bütçe harcandı. 

Editör: TE Bilisim