Gürpınar'da kadınlar günü kutlaması start aldı. Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, beraberindeki kadınlarla birlikte Gürpınarlı kadınlara lale dağıtarak kadınlar gününü kutlarken, yarın yapılacak olan kadın etkinliğine kadınları davet etti.

 

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, Kadın Belediye Meclis üyesi Gülcan Kulup ve Belediyede çalışan kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan kadın çalışanlar ve ilçe kadılarına lale dağıttı. Kadınlar gününün sadece 1 gün ile sınırlandırılamayacağını da hatırlatan Çetin, "ancak bu günün sembolik bir anlamı var. Bu günde kadınlara yönelik haksızlıklara dikkat çekmek, kadın katliamları, kadın özgürlüğü ve eşitliği önünde engel teşkil eden sınırlılıkları, kadınların ötekileştirilmesine vurgu ve farkındalık oluşturmak için bu gün oldukça önemlidir" dedi. Kadınlara yönelik katliam ve haksızlıkların gün geçtikçe arttığına da dikkat çeken Çetin, "fakat aynı düzeyde kadın direnişi de artıyor ve eskiden olduğu gibi artık kadınlar her şeye boyun eğmiyor. Üzülerek belirtmek gerekir ki, daha geçen gün bir ülkede kadınların insan olup olmadığı tartışması yürütülmüş! Tüm bunlar kadınlar olarak mücadelemizin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor" ifadelerine yer verdi.

 

İlçe merkezinin çeşitli mahallelerinin yanı sıra, kamu kurum kuruluşlarında görev yapan kadın memurlara, kadın öğretmenlere kadın personellere ve ilçede çeşitli işyerlerin de çalışan kadın esnaflara lale dağıtıldıktan sonra, yarın yapılacak etkinlik için kadınlara çağrıda bulunan Çetin, "ilçemiz kadınlarına yönelik yarın bir takım etkinliğimiz olacak. Kadınları Van İskele sahiline götürerek orada gezdirecek, ardından Edremit Kocaeli Parkına gideceğiz, sonrasında da birlikte yemek yiyeceğiz. Akşama kadar kadınlar olarak hem gezip eğleneceğiz, hem de birbirimizi dinleyecek, konuşup sohbet edeceğiz" diyerek tüm kadınları yarın düzenlenecek etkinliğe beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim