Muş Ekonomi ve Kalkınma Platformu, istişare toplantısı düzenlendi.

 

Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve kentin ileri gelenleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, görev süresi içerisinde yapılan çalışmalara değinerek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Her zaman ortak akıl birlikte yönetim anlayışını dile getirdiklerini ve buna göre hareket ettiklerini belirten Başkan Asya, "Göreve geldikten sonra bütün çalışmalarımızı istişare yoluyla yapmaya başladık. Bunun ilk ayağını her ay muhtarlarla bir araya gelerek hayata geçirdik. Bunun yanı sıra iş adamlarımızla bir araya geliyoruz. Bu ilin kalkınması için ekonomik olarak onların önerileri, bizim yol haritamız olacaktır. Kendi yerelimizin kalkınması için hep bir mücadele içinde olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Muş’un kalkınması için her kesimin fikrine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Asya, "Siyasi bir kimliğimiz olmasına rağmen, çalışmalarımızda herhangi bir ayrım yapmadan hizmet sunacağımıza dair halkımıza söz verdik. Bugün Muş’un bütün renkleri buradadır. Huzurlu olan kentimizin kalkınması için bu toplantıları yapıyoruz. Bu kapsamda ilimizin eksikliklerini gidermek ve hak ettiği seviyeye gelmesi adına belediye olarak kısa, orta ve uzun vadede projelerimizi hazırladık. Bunlara göre stratejik planımızı hazırladık. Bu çerçevede çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık 21 aylık görev süremde Muş’un köklü birçok sorununu gidermenin yanı sıra birçok eksikliklerin çözümü noktasında arayışlarımızı yaptık” şeklinde konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz ise, herkesin aklıselim davranması gerektiğini söyledi. Herkesin siyasi görüşlerinin, dünya görüşlerinin garklı olabileceğini dile getiren Vali Yavuz; "Bu gayet doğaldır. Biz farklı görüşlerin söylenmesinden asla rahatsız değiliz, bizim rahatsız olduğumuz şey şiddetin bir yöntem olarak benimsenmesinden rahatsızız, şiddetin övülmesinden rahatsızız, hendeklerin savunmasından rahatsızız. Eğer hendekleri savunursak bu toplumda biz orta yolu bulamayız. Yoksa siyasi görüş olarak hepimiz farklı fikirleri söyleyebiliriz, söylemeliyiz hatta. Ben hiç farklı görüşlerden asla rahatsız olmadım. Farklı görüşleri sonuna kadar dinleriz ama burada konu olan şey eğer biz bu şehri kalkındıracaksak, bu şehre yatırımcı gelecekse, daha doğrusu bölge kalkınacaksa bunun yolu süratle şiddet kültüründen uzaklaşmaktır. Şiddet kültürü olduğu sürece ciddi zorlukla karşılaşırız. Bu anlamda Muş fevkalade avantajlı bir konumda. Muş huzur kenti şu anda. Varto dahil Bulanık, Malazgirt dahil fevkalade huzurlu bir dönemi geçiriyoruz. Biz bunu bir fırsata dönüştürebiliriz. Bu şehirde yaşayan 412 bin kişi el ele verdiğinde gönül gönüle verdiğinde bu şehirde yapılamayacak hiçbir şey yok. Dümdüz ovadayız, iki tane nehir geçiyor. Bugün bir Bingöl'le, Bitlis'le kıyasladığımız zaman bizdeki avantaj ne kadar büyük. Ben iki şehri de çok iyi biliyorum, bu anlamda merkezi konumdayız, dolaysıyla bunu avantaja çevirebiliriz" dedi.

 

Muş Ekonomi ve Kalkınma Platformu istişare toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmeleri ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim