Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünce kenttin değişik yerlerinde başlattığı kanalizasyon hattı yapım işleri devam ediyor.

 

VASKİ İpekyolu ilçesine bağlı Karpuzalan  (Zirvandanis) mahallesinde 3500 metrelik kanalizasyon hattı inşasına başladı. Kentin büyükşehir olmasıyla birlikte mahalle statüsüne geçen köylere kanalizasyon ve içme suyu temini çalışmalarını sürdüren VASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kentin değişik yerlerinde yapılarak toplamda 12 km kanalizasyon hattı döşenecek.

 

Kanalizasyon sularını yıllarca fosseptik çukurlar ve dereye akıtmak zorunda olan mahalle sakinleri yapılan hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek Büyükşehir Belediyesine ve VASKİ ye teşekkür etti. Yıllarca kanalizasyon hizmetinden yoksun olan karpuzalan mahallesi, verilecek hizmetle birlikte yaz aylarında başlayan pis koku ve çevreye verilen tahribat giderilmiş olacak. Karpuzalan Zirvandanis mahalle sakinleri çalışmadan memnun

Kısa sürede bitirilecek olan kanalizasyon hattı inşaat çalışmasından mahalle sakinleri çalışmaları yakından takip ederek VASKİ çalışanlarına destek veriyor.

 

Mahalle sakinlerinden Mikail Dönmez, “Bizim için aciliyet ve zaruri olan kanalizasyon hizmetinden memnunuz. Yıllarca mahallede oturuyorum kanalizasyonumuz yoktu. Bundan sonrada böylesi iyi çalışmalar bekliyoruz.” Dedi. 30 yıldır mahallede ikamet eden Mehmet Cangül ise “Öncelikle VASKİ ye teşekkür ediyorum 30 yıldır bu mahallede oturuyorum böyle bir hizmet görmedik. Şu zamana kadar kanalizasyon yoktu ümit ediyorum ki bunun gibi hizmetleri görmeye devam ederiz. Bazı zamanlarda su sıkıntısı çekmekteyiz bu sorunumuzun da kısa sürede giderileceğini umut ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından memnuniyetlerini dile getiren Hecer Şifar de “Bu çalışma iyi oldu böylesi çalışma görmüş değildik. Bu çalışmaları göreceğimizi düşünmüyorduk. Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet görmeye başladık. Mahallemizde çalışma yapan VASKİ elemanlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya ve ekibine de ben ve mahallelim adına teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim