İpekyolu Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle çeşitli tarihlerde hayatını kaybeden PKK, HPG ve YPG'lilerin ailelerine Kültür Parkı’nda iftar yemeği verildi.

 

İpekyolu Belediyesi, MEYA-DER ve TAYAD tarafından, çeşitli tarihlerde hayatını kaybeden PKK, HPG ve YPG'lilerin ailelerine Kültür Parkı’nda iftar yemeği verildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine; aralarında DBP İl Eşbaşkanı Derya Hayva, HDP Milletvekili Lezgin Botan, İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları Aygül Bidav - Veysel Keser, TUYAD-DER Eşbaşkanları İsmail Kara, Sultan Uruk ve MEYA-DER başkanı katıldı. Misafirleri kapıda karşılayan Bidav ve Keser DBP İpekyolu ilçe yönetimi, misafirlere masalarına kadar eşlik etti. İftar öncesi yaşamını Kobanî’de yaşamını yitirilenler adına mevlit okundu.

 

KESER: ROJAVA, MEDİNE SÖZLEŞMESİNİN ADIDIR

İftar programı öncesi konuşan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser, Rojava’da bütün halkların demokratik bir şekilde yaşaması Medine sözleşmesinin bir gereği olduğunu asıl bunu kabul etmeyip katliam yaratan IŞİD çetelerinin gerçek İslam düşmanı olduğunu belirtti. Keser şu ifadelere yer verdi: “Kur’an-ı Şerifi oy uğruna elinde dolaştıranlara soruyoruz bu kutsal ramazan ayında Kobanî’de çoluk çocuk genç yaşlı demeden katliam yaratan bu çeteci zihniyete neden kalkıp bunların yaptıkları katliamdır, günahtır ve vahşettir demediler. Bu kutsal ayda yapılan katliam üzerine bir kınama söyleminde bile bulunmadılar. Medine Sözleşmesi, Peygamber efendimizin insanların rengine, kimliğine ve inandıkları dine bakmadan halkların barış içerisinde yaşadığı ve referans aldığı bir sözleşmedir. Rojava, Ortadoğu da bu sözleşmenin uygulandığı tek yerdir. Rojava’ya saldıran DAİŞ çetesinin yaptığı tek şey İslam düşmanlığıdır başka hiçbir şey değildir.’’ Keser’in ardından konuşan HDP Eşbaşkanı Derya Hayva ‘’Orucun en önemli sınavı sabırdır. Oğullarını bu mücadelede yitiren annelerin barış uğruna verdikleri sabır mücadelesi en az oruç kadar kutsaldır. Sözlerine yer verdi.

 

BOTAN: KİMSE KÜRTLERİN SABRINI ÖLÇMEYE KALKIŞMASIN

Son olarak konuşma yapan HDP Milletvekili Lezgin Botan Kobanî’de yaşana katliama dikkat çeker sert ifadeler kullandı. Botan, “DAİŞ eli ile yapılan katliamda AKP iktidarının direk parmağı vardır kanıt istiyorsa bunun sürülerce kanıtı vardır. Sadece seçim sürecinde ondan fazla insanımız bu zihniyet yüzünden hayatını kaybetti. Alçak DAİŞ çetelerini bu halkın üzerine süren zihniyeti uyarıyoruz. Kimse Kürt halkının sabrını ölçmeye kalkışmasın. Geçmişte bu yönelim sayısız defa bu halka yapıldı. Saddam’ın sonu ne olduysa, bu anlayışın mimarlarının sonu da öyle olacaktır. Bir yandan bu halkı katleden zihniyeti besleyeceksin bir yandan da bu halkın önderini tekrardan tecrit edeceksin. Bu gün Ankara Şam’a dönüşmemiş ise bu Erdoğan’ın değil Önder Apo’nun sayesindedir. Erdoğan bu topraklarda bir daha kaos yaşanmamasını ve barış içerisinde bir ülke istiyorsa bunun yolu DAİŞ çetelerine destek vermek değil. Önder Apo ile sürdürülen müzakerelere destek vermekten geçtiğini iyi bilmeli.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ezanın okunması ile birlikte yemeğe katılanlar iftarını açtı. 

 

Editör: TE Bilisim